Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 992 kJ / 476 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,96 g |
Tuky | 8,79 g |
Vláknina | 15,36 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 71,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krupici namočit na 20 minut do studené vody.
Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem.
Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za občasného míchání, než začne kaše "mlaskat". Krok 2: Ztuhlá povidla rozetřít s vodou. Krok 3: Po nalití kaše do mísy obsahu 1-1,2 l.
Přidat dochucení a promíchat. Krok 4: Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
Uvařit ze stejné studené vody v hrnci se silným dnem.
Solit po začátku varu. Vařit mírným varem asi 13-14 min za občasného míchání, než začne kaše "mlaskat". Krok 2: Ztuhlá povidla rozetřít s vodou. Krok 3: Po nalití kaše do mísy obsahu 1-1,2 l.
Přidat dochucení a promíchat. Krok 4: Zakrýt proti osychání, nechat chladnout 12-15 minut.
Zveřejněno 2. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpAN
Moje poznámka
Sladká kaše krupicová, tradičně podle Perchty z Rožmberka, skutečně dle Markéty z Hardegga, základní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpAN
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 5 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 12 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 1 minutou
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 1 hodinou
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 1 hodinou
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 1 hodinou
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 3 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 6 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 7 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 7 hodinami
Suroviny:
pšenice,
voda,
sůl,
povidla švestková,
cukr,
máslo,
skořice mletá
Komentáře (8)
Ano, měla by to být ona.
Podle popisu je to nejjednodušší a nejlevnější. Mohlo to být pochopitelně i z pšenice seté.
https://hradeczije.cz/hradecke-povesti-6-povesti-o...