Jehněčí pekáč

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 2 hod 4 porce Jiné maso 12 názorů

Suroviny

1 kg brambor
750 kg jehněčího masa (malé plátky, jakékoliv)
2 ks jehněčí ledvinky (vyčištěné)
2 cibule
2,5 dl jehněčího vývaru
tymián
sůl
pepř
máslo
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaky narežeme na plátky hrubé asi 0,5 cm. Plátky jahňaciny naklepeme, osolíme, okoreníme.

  2. Do pekáča skladáme vrstvy v tomto poradí: ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme, jahňacie plátky, ľadvinky narezané na kúsky, cibule narezané na kolieska, posypeme tymiánom, jemne osolíme a jemne okoreníme, ½ zemiakových plátkov, jemne osolíme, plátky masla.

  3. Podlejeme jahňacím vývarom, zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 220°C asi 1.5 hod (závisí od mäsa ).

  4. Potom odkryjeme a dopečieme, kým zemiaky nebudú dozlata. Podávame so zeleninovým šalátom, čalamádou, kyslou uhorkou apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jehněčí pekáč

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no mňááám:yes::-D jehněčí jsme už dlouho neměli:-//

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    jumanji: Nič ti nebráni dať 1 zemiak na 5 kg mäsa. My sa mäsom neprepchávame, dávame prednosť zelenine. Je to zdravšie.;-) A nezdá sa mi, žeby pomer 1 kg zemiakov a 0,75 kg mäsa bol taký veľlý v neprospech mäsa, aby si si robila srandičky. :-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Dievčatá, keby sa dalo, tak vás pozvem, aby to nevyzeralo len ako provokácia :-D:-D;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Terezko,Andrejko 1974, to bude urcite moc dobre, jenom sehnat to jehne...;-(. A Teri, Ty neoprvokuj s takovu mnamkou....:-K:yes:.

    Odpovědět

  • jumanji jumanji(neregistrovaný)

    Ale těch erteplí je tam víc jak masa .... To připomíná tzv. Slavičí paštiku ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    :-D;-) Družbu s bačom nemám, ale mám dvorného dodávateľa jahniat. Každú jeseň kúpim jedno, už 4. rok Takže pekne vypasené na trávičke :-)
    Andrejka, nie do každej úpravy jahňaťa dávam cesnak a rozmarín, to by potom chutilo všetko rovnako. To by bol jeden recept :-D;-) V tomto recepte je hlavným korením tymián ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Já bych tam přidala pro svoje chutě česnek a rozmarýn, ten já mám prostě k jehněčímu zažitý;-) Ale jinak bych si pochutnala:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Jehněčí chutná báječně. Dala bych si:-p:-p

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Terezko, opravdu provokuješ:-D:-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Terezko, že Ty jsi uzavřela družbu s bačou? ;-):-p:-K+2:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Terezko, Ty tu s tím jehněčím provokuješ:-p;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí srdce jehněčí srdce recept tncz nova levné recepty ládi hrušky jehneci srdce recepty jenhněčí recepty jenhněčí ledvinky skořicový věnec ládi hrušky recept na jehněčí srdce jehneci ledvinky a srdce jehneci recept recepty ládi hrušky jehněčí žebírka jehněčí paštika recept jehněčí recept z jehneciho jehneci srdce na jehněčí srdce, recept recepty z jehněčího srdce jehneči ledvinky připrava srdce jehneči recept recept na jehneči paštiku

Zapomněl/a jsem heslo