Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,84 g |
Tuky | 127,60 g |
Vláknina | 1,56 g |
Cholesterol | 490 mg |
Sodík | 40,86 g |
Sůl | 101,84 g |
Sacharidy | 88,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na lososa smícháme. Připravíme krabičku velkou přibližně jako losos. Vysteleme ji větším kusem potravinové fólie. Naspod nasypeme solnou směs jen tak, aby pokryla dno.
Krok 2: Lososa omyjeme, případně pinzetou odstraníme kosti a dobře osušíme. Položíme do krabičky kůží dolů a zasypeme zbytkem směsi. Pevně zabalíme do fólie a zatížíme. Dáme do lednice na 24 hodin.
Krok 3: Druhý den lososa omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme na velmi tenké plátky. Bagetu nakrájíme, pokapeme olejem, lehce osolíme a necháme zapéct v troubě dozlatova.
Krok 4: Z lučiny, majonézy, smetany, křenu a kopru zamícháme lehký krém. Vychladlé kousky potřeme krémem. Poklademe plátky lososa, přizdobíme nakrájenou zeleninou, kousky citronu a snítkou kopru.
Zveřejněno 24. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Moje poznámka
Crostini gravlax - lososové minichlebíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6P0O
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 10 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Suroviny:
losos,
sůl,
cukr,
citron,
pepř,
kopr,
lučina,
majonéza,
smetana zakysaná,
křen strouhaný,
kopr,
sůl,
šťáva citronová,
olej olivový
Komentáře (22)
Ještě mi půlka zbyla a nevím jak uchovat dál? Zamrazit?
A ještě dotaz, čím ho zatížíte? Sáček s vodou nebo ..??
Kdo nezná, doporučuji vyzkoušet.
Pokud by měl někdo pocit, že stejný výsledek docílí - byť sebelepším lososem uzeným studeným kouřem - tak ne...je to jiné...