Suroviny
Porce: 8 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 260 kJ / 5 559 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,13 g |
Tuky | 319,67 g |
Vláknina | 22,25 g |
Cholesterol | 333 mg |
Sodík | 487 mg |
Sůl | 0,81 g |
Sacharidy | 587,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 170-180° C . Ve větší misce promícháme všechny sypké suroviny a v menší zvlášť všechny tekuté. Smícháme vše dohromady a vlijeme na plech vyložení silikonovou podložkou nebo papírem, uhladíme stěrkou.
Krok 2: Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 -180° C a pečeme cca 7-9 minut (hlídáme, každá trouba peče jinak, dort na 25-30 minut). Z vychladlého plátu pak vykrájíme vykrajovátkem o průměru 7-8 cm korpusy na dortíky. Vyjde 16 koleček z jednoho plechu o vnitřní velikosti 33 x33 cm. Připravíme si proužek silnější fólie (asi jako obal na spisy) široký podle výšky vykrajovátka a dlouhý jako jeho vnitřní obvod.
Než plát vychladne, ušleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem v množství, jak komu chutná. Pokud by měla šlehačka méně než 33% použijeme ještě ztužovač. Krok 3: Dortíky sestavíme pomocí vykrajovátka - na jedno kolečko dáme vykrajovátko a získáme dno, vložíme dovnitř fólii a pomocí sáčku s ustřiženým rohem nastříkáme krém do 3/4 výšky, přiklopíme druhé kolečko a přitiskneme po celé ploše. Tahem vzhůru odstraníme vykrajovátko a následně sejmeme opatrně fólii, případné nesrovnalosti uhladíme nožem nahřátým v teplé vodě. Krok 4: Pokračujeme ä stejně uděláme dalších 7 dortíků, které dáme ztuhnout na 1 hodinu do chladu. Pak ozdobíme dle chuti a fantazie, můžeme polít čokoládou, ozdobit šlehačkou, přidat ovoce nebo různé dortové ozdůbky, čokoládové bonbony nebo rafaelo atd.
Než plát vychladne, ušleháme mascarpone se šlehačkou a cukrem v množství, jak komu chutná. Pokud by měla šlehačka méně než 33% použijeme ještě ztužovač. Krok 3: Dortíky sestavíme pomocí vykrajovátka - na jedno kolečko dáme vykrajovátko a získáme dno, vložíme dovnitř fólii a pomocí sáčku s ustřiženým rohem nastříkáme krém do 3/4 výšky, přiklopíme druhé kolečko a přitiskneme po celé ploše. Tahem vzhůru odstraníme vykrajovátko a následně sejmeme opatrně fólii, případné nesrovnalosti uhladíme nožem nahřátým v teplé vodě. Krok 4: Pokračujeme ä stejně uděláme dalších 7 dortíků, které dáme ztuhnout na 1 hodinu do chladu. Pak ozdobíme dle chuti a fantazie, můžeme polít čokoládou, ozdobit šlehačkou, přidat ovoce nebo různé dortové ozdůbky, čokoládové bonbony nebo rafaelo atd.
Zveřejněno 14. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Černo-bílé dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvJP
Moje poznámka
Černo-bílé dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvJP
Nejnovější recepty
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 1 hodinou
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 14 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 40 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 1 hodinou
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 11 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 12 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 13 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 14 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 14 hodinami
Salát ze salátových okurek
alan.h před 14 hodinami
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 16 hodinami
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 17 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
kakao,
sůl,
voda,
olej slunečnicový,
esence vanilková,
ocet,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
zdobení
Komentáře (3)