Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 358 kJ / 2 954 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,88 g |
Tuky | 207,80 g |
Vláknina | 7,32 g |
Cholesterol | 1,95 g |
Sodík | 752 mg |
Sůl | 1,86 g |
Sacharidy | 198,32 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu. Krok 2: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha. Krok 3: Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit. Krok 4: Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu. Krok 2: Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha. Krok 3: Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit. Krok 4: Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.
Zveřejněno 26. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s "paloučkem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y1pp
Moje poznámka
Řezy s "paloučkem"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y1pp
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 12 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 25 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 26 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
kakao nesquik,
kypřící prášek,
mascarpone,
sýr,
šlehačka,
čokoláda na vaření,
šlehačka,
čokoláda bílá,
Komentáře (6)