Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 652 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,34 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 161,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.
Krok 2: K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme asi 5 minut vařit. Ke konci vaření přidáme najemno nasekaný kopr a ochutíme po lžičkách octem (4-5 lžiček).
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.
Zveřejněno 10. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká klasická koprovka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ROg
Moje poznámka
Lehká klasická koprovka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ROg
Nejnovější recepty
Cuketová pomazánka
Přidáno před 1 hodinou
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 1 hodinou
Mini vaflový špíz
Přidáno před 4 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 13 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 14 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 4 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 11 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 12 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 14 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 15 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 15 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 16 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 18 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 19 hodinami
Suroviny:
máslo,
sůl,
mouka hladká,
ocet,
kopr čerstvý,
olej,
mléko,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (4)