Čína se zázvorem a medem

duckie Kuchařka:

Doba přípravy: 45 minut (+1/2 hodiny na naložení masa v marinádě) PT1H15M PT0H45M PT0H30M 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

510
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Suroviny

600 g kuřecích prsíček
200 g pórku
150 g červené papriky
100 ml oleje
2 lžíce oleje
50 ml sladké sojové omáčky
2 lžíce sojové omáčky klasik
Na marinádu:
2 lžičky zázvoru
2 lžičky koření sečuánská pánev
1/2 lžičky soli
1 lžíce medu
2 lžíce solamylu
1 vejce
300 ml studené vody + 1 lžíce solamylu
1 lžička zázvoru
1 lžička medu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na proužky, dáme do mísy a promícháme se solí, zázvorem, sečuánskou směsí a solamylem.

  2. Pak přidáme med a vejce, promícháme a dáme na 1/2 hodiny odležet do lednice (nemusí být pokud pospícháme).

  3. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlcentimetrová půlkolečka. Papriku očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky.

  4. Na pánvi rozpálíme olej a dáme na něj připravenou masovou směs. Mícháme a při míchání jednotlivé kousky od sebe oddělujeme. Restujeme zhruba 8 minut, přidáme sladkou sojovou omáčku a ještě asi tak 1 minutku restujeme.

  5. Dáme do mísy a na pánvi orestujeme 6 minut na 2 lžících oleje pórek a papriku, přidáme maso a zalijeme škrobem, který jsme si připravili ze studené vody a solamylu. Dochutíme sojovou omáčkou a 2 minuty povaříme.

  6. Po stažení z plotny posypeme lžičkou zázvoru, pokapeme lžičkou medu, zamícháme a můžeme podávat.
    Podáváme s vařenou rýží. Místo příboru použijeme hůlky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Čína se zázvorem a medem

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    pár opražených mandlí k tomu!!!

    Odpovědět

  • Michal V. Michal V.(neregistrovaný)

    Díky za skvělý recept. Zázvor dá jídlu vynikající chuť, kterou jsem dříve neznal. Bylo to tak dobré, že po dnešním vydařeném obědu jsem ještě naložil jednu várku do lednice na zítřek.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Petr V.:ač nejsem autor, chápu, že autor fotil tak, aby bylo jasné, jak pokrm vypadá. Tudíž bych řešila spíše, zda mě recept láká, ne to, pro kolik lidí je fotka.Každý člověk si snad nabere toolik, kolik sní ne? Takže poznámka nemístná. ;-);-)

    Odpovědět

  • Petr V. Petr V.(neregistrovaný)

    Jen prosím - ta naložená porce s rýží je pro dva lidi! A nebo jednoho, který chce být brzy velmi obtloustlý. Myslete prosím na to a jezte jako lidi.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • duckie duckie(autor receptu)

    Fantom: díky moc za tip!!! ;-) já to většinou ani odležet nedávám, protože se nemůžeme dočkat :-p

    Odpovědět

  • duckie duckie(autor receptu)

    J.R. když já vždycky všechno tak hezky rozepíšu, aby to bylo jasný i začátečníkům, kolik čeho kdy a kam mají dát :-8 no a my "zkušení" se v tom snad neztratíme :-D

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Fantom, no jo, teď jo, ale v létě..nevím, nevím..No, tu chvíli by to určitě vydrželo, ale přes noc bych to moc neriskovala;-) Ale tu hodinku před úpravou, to beru a vyzkouším;-). Učíme se celý život.:-))

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    moc pěkný jen bych to nedával do té lednice;-) mam odzkoušeno že při pokojové teplotě maso rychleji zraje a lépe se dělá:yes: i když nakládam přes noc tak před tepelnou úpravou to hodinu necham stát v kuchyni;-)

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Tak tohle bych si s chutí opravdu dala :-), ta fotka je lákavá :-p

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, hůlkama bych si spíš ublížila:-D, ale recept se mi moc líbí. Ze začátku jsem nějak nechápala, proč je tam 2x zázvor. Už to chápu!:-D Poslední dobou mi doma nikdy nechybí;-). Dokonce mám i tu sečuánskou pánev. Fakt fajný receptík, pro mne hodně zajímavý. Já bych to asi nechala odležet přes noc, to by nemělo chybku:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo