Kuře s glassé balsamico

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Drůbeží maso 8 názorů

Suroviny

4 kuřecí stehna s kostí
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
100 ml balzamikového krému
2 lžíce drůbežího bujónu nebo redukovaného rosolovitého kuřecího vývaru
1 kostka cukru
1 lžíce hladké mouky
horká voda
70 g studeného másla
čerstvě mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a necháme odležet.

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej se stejným dílem másla a maso na něm dozlatova opékáme.

  3. Přeložíme do zapékací misky, trochu podlijeme výpekem a horkou vodou a vložíme do maximálně vyhřáté trouby.

  4. Maso pečeme asi hodinu za průběžného podlévání a mezitím zahřejeme výpek, který zůstal v pánvi po opékání masa.

  5. Přidáme jednu lžíci mouky, prosmahneme a zalijeme takovým množstvím vývaru, abychom vytvořili hustotu mezi omáčkou a šťávou. Přilijeme 1 dcl crema di balsamico a lžíci redukovaného kuřecího vývaru (pokud nemáme domácí, připravený do zásoby, použijeme redukovaný vývar prodávaný v kalíškách od renomovaných výrobců).

  6. Provaříme, aby omáčka zhoustla, přidáme lžičku nebo kostku cukru a promícháváme na mírné teplotě asi dvacet minut.

  7. Zhoustlou omáčku odstavíme z plotýnky a postupně přimícháváme kousky studeného másla.

  8. Podáváme společně s pečeným masem.

  9. Jako přílohu můžeme podávat teplou grilovanou zeleninu.

Poznámka

Zdroj: televizní pořad S Italem v kuchyni - pokrm vařil mistr Zdeněk Pohlreich.

Moje úprava používá kuřecí stehna místo původních prs s kůží a maso dopéká v troubě. Navíc je do omáčky přidané malé množství cukru, které mi tam vyloženě chybělo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuře s glassé balsamico

  • 1974andrea 1974andrea

    Také jsem tuhle výbornou omáčku ke kuřeti od Z. Pohlreicha připravovala a také jsem přidala špetku cukru. Omáčka je vhodná nejen ke kuřeti, moc jsem si ji zamilovala. Jednoduchá a rychlá. Používám k tomu gelový bujón. Posílám fotky;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Moc pěkná fotka a recept vypadá dooost dobře.:yes::yes:Uložen k vyzkoušení.;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    ;-):yes: Eli to je krása a ta fotka:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Moc všem děkuji za hodnocení.:-K Chystala jsem se na to docela dlouho a včera přivedl syn návštěvu, svého kamaráda, který je velký gurmán a je radost pro něj vařit, tak jsem to konečně zkusila. Dopadlo to mnohem lépe, než jsem čekala a pochutnali si všichni. Doporučuji. :-)

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Patricie Patricie

    :yes::yes:Krásná fotka a recept :-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To vypadá na vymazlený recept :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: omáčka balsamico balsamico omáčka balzamiko balsamico crema balsamico balsamico recepty balsamiko co je balsamico balsamico crema recepty balzamico balsamico crema recept redukované balsamico omáčka s balsamico co je balzamiko recepty balsamico redukované balsamico recept na co se používá balsamico domácí balzamiko crema balsamico recepty kuřecí prsa s glassé balsamico

Zapomněl/a jsem heslo