Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční štola z tvarohového těsta

Štóla z tvarohového těsta je prakticky ihned ke konzumaci, protože tvaroh se postará o vláčnost. Obohacení kandovaným ovocem, ořechy, mandlemi či brusinkami je čistě na vaší chuti. Dejte vše tak, jak máte rádi.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 973 kJ /
4 057 kcal
Bílkoviny86,26 g
Tuky194,62 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 311 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy484,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny zpracujeme ručně ve vláčné těsto, je-li příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Oříšky, ořechy, mandle, rozinky a kandované ovoce přimícháme do těsta až nakonec. Kandované či sušené ovoce přidáme dle své chuti, vhodné jsou brusinky, sušené meruňky. Mandle lze použít celé nebo krájené na plátky. Krok 2: Z těsta utvoříme váleček, prsty jej roztáhneme na pomoučeném vále do silnější placky a přehneme jeden konec přes druhý. Krok 3: Opatrně přeneseme štolu na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předem nahřáté troubě na 180 °C. Špejli zapíchneme do středu štoly, bude-li po vytažení suchá, je štola upečená. Krok 4: Po vytažení z trouby potřeeme ještě horkou štolu rozpuštěným máslem a pocukrujeme.

TIP: Jakou štólu si letos upečete?

Zveřejněno 25. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční štola z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Brn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční štola z tvarohového těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Brn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dajda: ano, zabalenou v alobalu ji uchovavam, aby neokorala, ale u nas dlouho nevydrzi, prozoze se hned sni <3

Když ale vychladlou štolu zabalíte do alobalu, pak dáte do igelitového (mikrotenového) sáčku a uložíte někde v chladu, klidně třeba v nějaké krabici na balkóně, bude mnohem lepší. Já peču tvarohovou štólu minimálně dva dny předem. ;-) Vydrží dlouho.

AniCiz: nemusí se odležet, je to tvarohové těsto, které je vláčné hned, peču, když máme na ni chuť bez čekání :-)

blankaschwarz: nemusí, je to tvarohové těsto, je vláčné hned

Taky by mně zajímala doba odležení..;-)

Štola se musí odležet nebo se dá rovnou jíst ?

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, tvaroh měkký, máslo, cukr vanilkový, kypřící prášek do pečiva, vejce, citron, ořechy lískové, mandle, rozinky, ovoce kandované, máslo, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu