Sádlové rohlíčky s česnekem
Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší radost. Vůně česneku zajisté přiláká do kuchyně celou rodinu.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 156 kJ / 3 144 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,60 g |
| Tuky | 87,06 g |
| Vláknina | 27,68 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 6,57 g |
| Sůl | 16,35 g |
| Sacharidy | 487,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné vlahé sádlo, vařené a vychladlé jemně nastrouhané brambory. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: V průběhu zpracování těsta rozehřejeme sádlo a do horkého přidáme prolisovaný česnek. Promícháme, česnek necháme jen zpěnit, tím se nám rozvoní a ihned odstavíme. Trvá to jen pár sekund.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, zpracujeme je do bochánku a necháme cca 5-10 minut trochu vykynout. (Těsto se pak lépe rozvaluje).
Krok 4: Bochánky rozválíme do kruhu o průměru zhruba 36 cm. Potřeme vlažným sádlem s česnekem a kolečkem na pizzu rozdělíme buď na 8 nebo 12 výsečí. Smotáme do rohlíčků (viz foto), uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme chvíli kynout.
Krok 5: Vykynuté rohlíčky orosíme sprejem vlažnou vodou, posypeme kmínem a ještě jednou orosíme. (Povrch se může místo vodou potřít rozšlehaným vejcem, kmín bude i lépe držet).
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při 210-220 °C. Čas pečení je pouze orientační, menší rohlíčky se budou péct kratší dobu, než ty větší. Po upečení je odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 3. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlové rohlíčky s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXGy
Moje poznámka
Sádlové rohlíčky s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXGy
Nejnovější recepty
Mleté kuličky se žampiony
Přidáno před 9 hodinami
Skořicová kolečka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová plec na paprice
Přidáno před 13 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 14 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 8 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 12 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 13 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 13 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 13 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 14 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 14 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
brambory,
mléko,
sádlo,
droždí čerstvé,
sádlo,
česnek,
kmín celý
Komentáře (5)