Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 024 kJ / 723 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,48 g |
Tuky | 32,77 g |
Vláknina | 21,41 g |
Cholesterol | 52 mg |
Sodík | 4,04 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 73,97 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu a chvíli opékáme. Následně přidáme kysané zelí včetně šťávy a zalijeme vývarem (eventuálně vodou, pokud vývar zrovna nemáme). Ochutíme veškerým kořením a vaříme přibližně 20 minut.
Krok 2: Mezitím si zvlášť uvaříme brambory nakrájené na malé kostičky. Pokud bychom je vařili v kyselém prostředí společně se zelím, nikdy by úplně nezměkly. Po 20 minutách vaření zelí rozmícháme v troše vody rýžovou mouku, za stálého míchání vlijeme do polévky a vaříme ještě dalších 5-10 minut.
Krok 3: Nakonec přidáme uvařené kostičky brambor, vybereme bobkové listy i nové koření a podáváme se zakysanou smetanou, případně bezlepkovým chlebem.
Zveřejněno 27. 3. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Moje poznámka
Tradiční bezlepková zelňačka s klobásou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKGm
Nejnovější recepty
Pizza Valencia
Přidáno před 30 minutami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 4 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 51 minutami
Vrstvený salát
Maruna365 před 56 minutami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 1 hodinou
Zelňačka
Veronika_1 před 1 hodinou
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 2 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na smetaně s mrkví a hráškem
RenataMaresova před 4 hodinami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Lastovia před 4 hodinami
Fazolky s hráškem ve smetanové omáčce se slaninou
Patricia97 před 5 hodinami
Makronky Danča
Malickakucharka před 5 hodinami
Suroviny:
zelí kysané,
vývar hovězí,
cibule,
brambory,
klobása,
ghee,
mouka rýžová,
bobkový list,
koření nové koření,
kmín mletý,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná
Komentáře (5)
Já zelňačku zahušťuji tak,že dávám vařit víc brambor.3/4 uvařených brambor přidám do polévky,zbytek rozmixuji tyč.mixérem a tím polévku zahustím.