Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 674 kJ / 3 029 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 236,43 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 544 mg |
Sodík | 318 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 175,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozmačkáme nebo umeleme, přidáme rum a máslo a prohněteme dohromady.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Hotovou hmotu rovnoměrně namačkáme na dno dortové formy a zatím dáme do chladu ztuhnout. Krok 2: Borůvky dáme do kastrůlku s cukrem a přivedeme k varu. Odstavíme a horké borůvky prolisujeme přes cedník. Vzniklé borůvkové pyré vrátíme do kastrůlku a dáme stranou. Krok 3: Želatinové plátky necháme asi 15 minut nabobtnat v 5 lžících vody, pak je vymačkáme, přidáme do kastrůlku k pyré a zahřejeme, ale jen tak, aby se želatina rozpustila. Krok 4: Mascarpone vyklopíme do misky, přidáme smetanu a vanilkový cukr a ušleháme dotuha. Krok 5: Do hotové náplně vmícháme postupně borůvkové pyré, musí být už jen lehce vlažné. Hotovou náplň navrstvíme na sušenkový korpus. Dortík dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 6: Na vychlazený dortík naklademe borůvky.
Červené dortové želé se lžící cukru připravíme podle návodu na obalu a vlažné po lžičkách nalijeme na borůvky. Krok 7: Před podáváním necháme v chladu dobře ztuhnout.
Zveřejněno 19. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Moje poznámka
Nepečený borůvkový dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X8vv
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 1 hodinou
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 16 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 18 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 19 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 16 minutami
Zelná polévka
Kajkajak před 52 minutami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 1 hodinou
Residential Properties
ResidentialProperties před 1 hodinou
Katův šleh po mém
Adams-alena před 1 hodinou
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 1 hodinou
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 2 hodinami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 2 hodinami
Surimi salát
Sahula před 2 hodinami
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 2 hodinami
Suroviny:
sušenky bebe,
rum,
máslo,
borůvky,
cukr krupice,
želatina,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
borůvky,
cukr krupice,
želé červené dortové
Komentáře (10)