Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,82 g |
Tuky | 171,37 g |
Vláknina | 23,90 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 222,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme pečícím papírem i do stran. Prosejeme mouku s práškem, kakao, vše promícháme a dáme stranou.
Krok 2: Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme na nejvyšší stupeň, přidáme horkou vodu a ušleháme hustou bílou pěnu, přilijeme olej. Do pěny ručně metličkou vmícháme po částech moučnou směs.
Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Jakmile nabude, snížíme teplotu na 170° C a dopečeme cca 10 minut podle trouby (když se odděluje od stran zkusíme špejlí). Upečený korpus vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 4: Ze všech uvedených surovin vyšleháme hladký krém ( pro rychlejší tuhnutí lze přidat i 10 g želatiny v prášku, připravené dle návodu), navrstvíme na korpus, uhladíme a necháme v lednici ztuhnout.
Krok 5: Lískové oříšky dáme na suchou pánev a krátce opražíme, přendáme na utěrku a promnutím zbavíme slupek. Poté oříšky částečně nakrájíme na kolečka a část nasekáme najemno.
Krok 6: Na ztuhlý krém nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády se lžící smetany sladké nebo kysané pokojové teploty. Pokud je smetana studená musíme rychle promíchat, protože čokoláda také rychle tuhne. Ještě měkkou polevu posypeme oříšky a dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lískooříškové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRVp
Moje poznámka
Lískooříškové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRVp
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 9 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 10 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 10 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 12 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 14 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 7 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 8 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 9 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 12 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 12 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 12 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 12 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 13 hodinami
Pikantní kuřecí křídla
vakl1 před 13 hodinami
Hrnková buchta
Fatima2 před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej slunečnicový,
mouka hladká,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh ve vaničce,
smetana kysaná,
máslo,
krém lískooříškový,
čokoláda hořká,
smetana,
ořechy lískové
Komentáře (3)