Suroviny pro 1 dávka
15 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 751 kJ / 3 287 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
Tuky | 119,41 g |
Vláknina | 34,40 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 294 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 472,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mouku prosejeme, smícháme s práškem a cukrem, přidáme nastrouhané máslo a přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem (trošku vejce odlijeme na potření). Vypracujeme rychle těsto a necháme odpočinout, než očistíme a nastrouháme jablka.
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zapneme troubu na 180°C. Krok 2: Těsto rozdělíme na poloviny a na 2 pečící papíry velikosti plechu (32x23 cm) vyválíme těsto. Jeden papír s těstem přendáme na plech, na těsto dáme jablka s rozinkami, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, případně ořechy. Na jablka převrátíme druhý plát těstem dolů, přitiskneme a papír sloupneme. Povrch těsta několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péct dorůžova (25-30 minut podle trouby).
Zveřejněno 29. 8. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Moje poznámka
Jednoduchý jablkový koláč z rodinné kuchařky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jppR
Nejnovější recepty
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 1 hodinou
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 3 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 5 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 18 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno 23. 6. 2025 12:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 38 minutami
Halušky s brynzou
Lupcina před 1 hodinou
Fazolová polévka s rajčaty
wimra před 2 hodinami
Banánové brownies
mardzas před 4 hodinami
Rychlá rajská omáčka
meli11 před 4 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
Subrt173 před 4 hodinami
Rajčatové lasagne s cuketou a ořechy (raw)
KrisZaezemi před 7 hodinami
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 16 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 18 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
kypřící prášek,
vejce,
mléko,
jablko,
cukr vanilkový,
skořice,
rozinky
Komentáře (12)
Málokterý rcp je napsán tak polopaticky...
Neházejte flintu do obilí
Z vlastní zkušenosti vím, že když se mi nezadaří, tak jsem něco sám zmršil
Zkuste dodržet rcp a začněte jeho přečtením
1. Jaké okraje
2. Jablka: je šumafuk, zda vážíte ta či ona; v praxi to stejně nikdo neodvažuje
3. Prověřte si nastavení teploty. Čas je pouze orientační - délka pečení je závislá na více faktorech
4. "Koláč se mi docela rozpadá" To je relativní konstatování
A opravdu těsto zpracovat rychle a nechat ideálně v chladu odpočinout.
Koláč se mi docela rozpadá, spodek se lepí na papír...
Přijde mi nemožné, že je tam moc jablek i moc těsta zároveň. Možná jsem dala opravdu moc jablek, protože z receptu není jasné, jestli je to váha jablek před oloupáním a vykrojením nebo až po.
Už to asi zkoušet nebudu.