Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z lineckého těsta

Lahodné ořechové řezy na základu z lineckého těsta si připravte podle našeho receptu. Jen zdánlivě vypadá návod složitě, ve skutečnosti bude celý dezert do hodiny a půl hotový. Musí jen vychladnout a bude připravený ke konzumaci.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dooga Dooga

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 030 kJ /
7 656 kcal
Bílkoviny137,68 g
Tuky418,44 g
Vláknina29,70 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 469 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy819,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto 1: Z hladké mouky, másla, cukru, kypřicího prášku, žloutků a smetany umícháme těsto a rozdělíme ho na poloviny, Vyválíme obě na velikost plechu. První plát přeneseme na válečku na dno vymazaného plechu. Potřeme marmeládou a propícháme vidličkou. Krok 2: Těsto 2: Žloutky umícháme s máslem a cukrem do pěny. Přidáme mléko, ořechy, mouku a nakonec sníh ze 4 bílků. Toto těsto vlijeme na plát potřený marmeládou. Krok 3: Přikryjeme druhým plátem lineckého těsta. Propícháme vidličkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C. Pečeme cca 15-20 minut. Krok 4: Vychladlé řezy potřeme citronovou polevou a dozdobíme čokoládou. Můžeme i poklást ořechy.

TIP: Oříšky a ořechy

Zveřejněno 4. 12. 2010

Poznámka autora Dooga

Ořechy já míchám. 1/3 vlašských a 2/3 lískových. Ale je to na vás. Dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z lineckého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk0m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z lineckého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wk0m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Ořechy mohu v jakékoliv v podobě. Tento recept vypadá víc než jedle!:-*

Tak upečeno a rozhodně ne naposledy;-),řezy byly vynikající:-!Moc díky za super receptík a posílám za něj bodíka:-K:-!

Je moc lákavé:-p:-p a poleva super,jistě víc než za bodík:yes::-))

mě se citronová poleva nikdy nepovede;-(ale zato ty ji máš..přímo luxusní;-):-8:yes::-K

Nádhera:-p:-p:yes:

:-KElegantní:yes::yes:+

Linecke milujeme a tohle je uzasny napad..:yes::yes:+13:-p

:-p:yes:mňam:yes::-K

Tak tento řez se mi moc líbí:yes::yes:+9

Vašku, na chlapa naprosto vyjímečné:-):yes::yes:

moc krásný řez,hned bych si dala:-p;-)+1:yes:

Doogo, seš fakt dobrej, když chlap dovede udělat takové krásné řezy, pak musí umět úúplně všechno;-) Dávám 5.bod:yes:

Krásné a plné ořechů, dala bych si to i bez polevy a džemu :) +3

Tématické fráze:
linecké těsto recept, linecké těsto, linecké ořechové řezy, linecké těsto recepty, linecké řezy, linecké řezy s ořechy, linecké jablečné řezy, tvarohové řezy z lineckého těsta, linecké ořechové těsto, linecké těsto na řez recepty, linecké těsto na plech, linecké těsto s ořechy, ořechové linecké řezy recept, linecký řez, recept na linecké těsto, linecké řezy s marmeládou, linecké, ořechové linecké těsto, linecké těsto kakaové recept, pečeme linecké řezy

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, kypřící prášek, žloutek, smetana, vejce, bílek, máslo, cukr moučkový, mléko, ořechy mleté, mouka polohrubá, marmeláda, poleva citronová, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu