Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 478 kJ / 3 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,00 g |
Tuky | 24,27 g |
Vláknina | 251,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 623 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 745,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do vajíčka na louhování čaje dáme koření.
Všechnu zeleninu očistíme a z jablek vykrájíme jádřince. Krok 2: Poté vše nakrájíme na drobnější kusy, dáme do velkého hrnce, přidáme koření a trochu vody. Krok 3: Pod pokličkou dusíme slabým varem a za občasného promíchání 30 minut.
Po uvaření z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Pak propasírujeme přes jemné síto do širokého kastrolu a silnějším varem odpaříme část tekutiny.
Často zamícháme aby se houstnoucí šťáva nepřichytila. Krok 5: Po zredukování na požadovanou hustotu horkou šťávu nalijeme do čistých sklenic, okraje otřeme a zavíčkujeme.
Sterilujeme 20 minut při 85 °C. Krok 6: Po naředění můžeme šťávu použít k pití.
Jinak je vhodná jako základ pro omáčku, polévku nebo pod maso.
Všechnu zeleninu očistíme a z jablek vykrájíme jádřince. Krok 2: Poté vše nakrájíme na drobnější kusy, dáme do velkého hrnce, přidáme koření a trochu vody. Krok 3: Pod pokličkou dusíme slabým varem a za občasného promíchání 30 minut.
Po uvaření z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Pak propasírujeme přes jemné síto do širokého kastrolu a silnějším varem odpaříme část tekutiny.
Často zamícháme aby se houstnoucí šťáva nepřichytila. Krok 5: Po zredukování na požadovanou hustotu horkou šťávu nalijeme do čistých sklenic, okraje otřeme a zavíčkujeme.
Sterilujeme 20 minut při 85 °C. Krok 6: Po naředění můžeme šťávu použít k pití.
Jinak je vhodná jako základ pro omáčku, polévku nebo pod maso.
Zveřejněno 19. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová šťáva k uskladnění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRVp
Moje poznámka
Rajčatová šťáva k uskladnění
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRVp
Nejnovější recepty
Brambory v pažitkové omáčce se sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Velká holubka
Přidáno před 6 hodinami
Zapečená cuketa v alobalu
Přidáno před 6 hodinami
Pljeskavice s lečem
Přidáno před 6 hodinami
Italské tousty s křepelčími vajíčky
Přidáno před 6 hodinami
Toustové rolky s pampeliškovým salátem
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pařížský salát
Teenka3105 před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
tomcikova před 4 hodinami
Rýžový nákyp
panilek před 5 hodinami
Kefírové řezy
Cecilka21 před 5 hodinami
Vepřová panenka s bylinkami a česnekem
danamamina před 5 hodinami
Krkovička s vůní i chutí léta
Jan Nemec před 7 hodinami
Tiramisu od Itala
VeronikaGer před 7 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
degres58 před 7 hodinami
Podzimní bábovka s podmáslím a ovocem
vackov před 8 hodinami
Suroviny:
rajče,
jablko,
cibule,
celer řapíkatý,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
skořice celá
Komentáře (5)
Rajčat míváme hodně díky kamarádovi,který nás každý rok poctivě zásobí(rajčata,papriky,cukety)