Švestkový kynutý koláč
Kynutý koláč nemusí být postrachem začátečníků, není náročný na přípravu ani na čas. Toto těsto totiž nenecháme kynout, hotové je rozprostřeme na plech, poklademe libovolným ovocem a hustě zasypeme drobenkou.
Suroviny pro 1 plech
plech o velikosti 30×40 cm, 1 hrnek = 250 ml
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 432 kJ / 2 732 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,86 g |
Tuky | 48,87 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 1,63 g |
Sacharidy | 495,25 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 9. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9AJ
Moje poznámka
Švestkový kynutý koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9AJ
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Jelení závitky
Přidáno 14. 10. 2025 13:01:02
Pikantní pečená rajčata
Přidáno 14. 10. 2025 12:33:53
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka
Komtesina před 5 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 5 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 5 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 6 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 6 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 6 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 6 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 6 hodinami
Kuřecí roláda s játry
Sahula před 7 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 7 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr vanilkový,
kypřící prášek do pečiva,
droždí,
cukr krystal,
olej,
mléko,
sůl,
ovoce,
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (5)
Ostatně já taky nechápu, proč by se měl do kynutého těsta s kváskem z celého droždí přidávat na 400 g mouky ještě celý prášek do pečiva.