Křehké pečivo s nivou a česnekem
Šneky z křehkého těsta, s aromatickou nivou a lehce štiplavým česnekem, jsou ideálním slaným pohoštěním na oslavy a nebo jen tak, když si chcete zpříjemnit večer u televize. Ze stolu zmizí během chvilky.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 391 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,91 g |
Tuky | 224,98 g |
Vláknina | 14,17 g |
Cholesterol | 1,19 g |
Sodík | 8,43 g |
Sůl | 20,97 g |
Sacharidy | 236,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme mouku a smícháme se solí. Doprostřed uděláme důlek a vklepneme do něho vejce, přidáme kysanou smetanu a nakrájené studené máslo.
Krok 2: Propracujeme na hladké těsto, zabalíme do fólie a dáme alespoň na hodinu do lednice.
Krok 3: Pak na mírně pomoučněném vále z těsta rozválíme 2 stejně velké obdélníky.
Krok 4: Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme nasekanou pažitkou a nastrouhanou nivou.
Krok 5: Pláty stočíme jako roládu, potřeme rozšlehaným vajíčkem a nakrájíme na asi 15-20 stejně velkých dílků, které klademe na plech s pečicím papírem řezem dolů.
Krok 6: Potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 20. 2. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Moje poznámka
Křehké pečivo s nivou a česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0Rgw3
Nejnovější recepty
Cuketový sachr
Přidáno před 9 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno 2. 9. 2025 20:08:14
Salát z pečených rajčat
Přidáno 2. 9. 2025 16:28:03
Rýžová kaše s jablky
Přidáno 2. 9. 2025 10:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Petik05 před 34 minutami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 3 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 3 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 4 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 5 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 6 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 6 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 8 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 9 hodinami
Buchta Rafaelo
Alicia8 před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
máslo,
vejce,
smetana kysaná,
vejce,
pažitka,
česnek,
sýr niva
Komentáře (7)
Po upečení je těsto pevné, křupavé, když to porovnám s lasickými šneky, takré se mizdají díky slanině mastnější , tak tady tyto mi přjdou sušší, ale chuťově výborné