Dokonalé lívance
Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších moučníků. Nadýchané těsto, kvalitní olej na smažení a dozdobení oblíbenými pochutinami - to vše dělá z obyčejných smažených placiček skvělé a bleskurychle snědené lívance.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 660 kJ / 1 831 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,36 g |
Tuky | 65,27 g |
Vláknina | 9,90 g |
Cholesterol | 661 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 248,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: V miske zmiešajte múku, cukor a soľ.
Krok 2: Do mlieka pridajte sušené droždie a nechajte ho pár minút kvasiť.
Krok 3: Do misky s múkou pridajte vajcia, rozpustené maslo a kysnuté mlieko. Premiešajte do hladkej zmesi. Ak chcete, pridajte vanilkový cukor, škoricu alebo citrónovú kôru pre príchuť.
Krok 4: Prikryte misku utierkou a nechajte cesto kysnúť asi 30-60 minút, kým sa zdvojnásobí objem.
Krok 5: V hrnci zahrejte olej na strednú teplotu.
Krok 6: Do hrnca nalejte lyžicou cesta a vytvorte malé kopečky. Opekajte lievance z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a nafúknuté.
Krok 7: Lievance odložte na papierovú utierku, aby sa z nich odstránil nadbytok oleja.
Zveřejněno 17. 6. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dokonalé lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN7Pn
Moje poznámka
Dokonalé lívance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN7Pn
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 11 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 18 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 10 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
mouka,
cukr,
sůl,
droždí sušené,
mléko,
vejce,
máslo,
cukr vanilkový,
skořice mletá,
kůra citronová,
olej
Komentáře (4)
Tohle vyhledávač nenajde.