Rychlý závin s meruňkami nebo jiným ovocem
Mák, tvaroh a ovoce je chutná kombinace. Kdo ji ještě nezkusil, má možnost. Stačí k tomu hotové listové těsto a připravit náplň. Skvělý moučník budete podávat do hodiny na stůl. A věřte, že trochu jiný štrůdl, si vaše rodina oblíbí.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 818 kJ / 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,68 g |
| Tuky | 60,56 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 299 mg |
| Sodík | 203 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 30,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý závin s meruňkami nebo jiným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68lg
Moje poznámka
Rychlý závin s meruňkami nebo jiným ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J68lg
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 2 hodinami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 11 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 11 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 13 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 14 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 17 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 17 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 17 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 17 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 18 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh,
mák,
cukr vanilkový,
vejce,
meruňky,
oříšky
Komentáře (10)
Nádivka šiml se u nás vždy dělala z mletého máku povařeném v mléce(podle mojí babičky)možná je to nějaká rychlovla bez vaření.
A opět dokonale popsaný postup ( cca 4cm ap.) přesně pro takové nešiky jako já a já Ti moc děkuji ,Maruško