Želírované meruňky a jiné ovoce

Hella Kuchařka: Hella

Zavařeniny 2 názory

Suroviny

4 kg meruněk (broskví nebo jiného ovoce)
1/2 kg želírovacího cukru
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky omyjeme a vypeckujeme, po vrstvách skládáme do sklenic a každou vrstvu posypeme půl lžičkou želírovacího cukru (celkem asi 2 lžičky). Naskládáme až po hrdlo a nepřidáváme žádnou vodu. Zavíčkujeme a zahříváme 25 min při teplotě 75°C.

  2. Můžeme zvolit i jiný postup a všechny vypeckované meruňky cukrem zasypat, nechat asi půl hodiny uležet a pak i se šťávou plnit do sklenic.

Poznámka

Rovněž můžeme zavařovat v mikrovlnce: http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-...

Želírované ovoce má přirozenou barvu i tvar a šťáva z kompotu má medovou konzistenci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Želírované meruňky a jiné ovoce

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Taky to znám dobře. Dělám takhle hlavně borůvky.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Heli, tak já dělám ovoce ve vlastní šťávě ... nepřidávám ani vodu ani cukr, ale že bych vyzkoušela tam dát dibetický želírák? To by mohlo být zajímavé, vyzkouším ;-):yes:

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: meruňky meruňky ve vlastní šťávě meruňky s cukrem meruňky se želírovacím cukrem zavařování meruněk ve vlastní šťávě meruňky v cukru meruňky v želírovacím cukru broskve želírované stava z merunek recept merunky ve vlastní štávě recept želírovací cukr meruňky zavařování ovoce ve vlastní šťávě meruňky ve vlastní šťávě bez zavařovani ovoce zasypane v cukru recept na merunky v cukru ovoce zasypané cukrem merunky v cukru recept zavařování meruňek zavařování meruněk bez cukru želírované borůvky

Zapomněl/a jsem heslo