Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin s cuketou - sladký

Závin se sladkou cuketovou náplní může znít netradičně, po ochutnání ale zjistíte, jak skvělý nápad to je. Cuketa se postará o svěží chuť, která doplní křupavé listové těsto. Moučník tak působí velmi lehce a určitě vás mile překvapí.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

piskota piskota

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez odležení cukety

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez odležení cukety)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 779 kJ /
425 kcal
Bílkoviny16,84 g
Tuky8,68 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 111 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy64,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, promícháme s lžičkou kyseliny citronové a necháme dvě hodiny odležet. Cuketa pustí tekutinu a získá příjemně nakyslou chuť. Krok 2: Část tekutiny z cukety odebereme, přidáme vanilkové cukry, podle chuti dosladíme a dochutíme skořicí a vlašskými ořechy. Krok 3: Směs poté podusíme v hrnci do poloměkka. Krok 4: Za stálého míchání přisypeme pudinkový prášek, krátce povaříme, dokud směs nezhoustne, a poté necháme vychladnout. Krok 5: Listové těsto rozválíme na tenký plát. Povrch posypeme strouhankou nebo kokosem. Poté rovnoměrně rozetřeme připravenou cuketovou směs, zavineme, přeneseme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Krok 6: Pečeme asi 30 minut při 200 °C do zlatova.

Zveřejněno 4. 8. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s cuketou - sladký

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0Yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin s cuketou - sladký

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l0Yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nápad s cuketovou náplní mě opravdu zaujal! Toto spojení jsem ještě nepotkala, takže oceňuju originalitu. Je to opravdu svěží a příjemná změna oproti klasickým moučníkům.😊

vynikající

zajímavé:-)

Tématické fráze:
závin z cukety, cuketový závin sladký, štrůdl z cukety, štrůdl s cuketou, sladký cuketový závin, zavin s cuketou, cuketový štrůdl, cuketový závin, sladký štrůdl z cukety, sladký závin, cuketa ve štrůdlu, cuketový štrůdl top recepty, sladký závin s cuketovou náplní, závin s mákem a cuketou, cuketove zavin sladky, strudl s cukety sladky, strudl z cukety sladky, cuketový závin-sladký, napln na sladko z cukety do zavinu, sladký cuketový jablečný závin

Suroviny:
cuketa, těsto listové, kyselina citronová, cukr vanilkový, pudink vanilkový, cukr krystal, skořice, ořechy vlašské, strouhanka, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu