

Bramboráky s kuřecím masem a paprikou
Suroviny 4 porce
- Těsto na bramboráky:
- 1 kg brambor
- sůl
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka
- mletý kmín
- 2 - 3 žloutky + sníh
- 1 cibule
- 100 ml mléka (horkého)
- hladká mouka (na zahuštění - 150 g - podle potřeby)
- Směs k bramborákům:
- 500 g kuřecího (nebo vepřového)
- červená paprika
- zelená paprika
- oranžová paprika
- 5 malých cibuleček
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kari
- 1 lžička oregána
- sójová omáčka
- solamyl (na zahuštění)
Postup přípravy receptu
Bramboráky: brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu. Vodu slijeme a brambory přelijeme horkým mlékem, aby neztmavly.
Vmícháme majoránku, kmín, prolisovaný česnek, sůl, cibuli na kostičky, žloutky a zahustíme hladkou moukou - mícháme.
Na závěr přidáme sníh z bílků a vše pomalu zamícháme( se sněhem je to křupavější a chutnější - to mi poradila tchýně).
Smažíme na pánvi.
Směs k bramborákům: kuřecí nebo vepřové nakrájíme na kousky, dáme do mísy a přidáme 3 lžíce oleje, kari, sůl, paprika a oregáno. Zamícháme a uložíme do chladu.
Cibulky nakrájíme na kolečka, papriky na kostičky.
Maso vyklopíme do rozpáleného oleje a smažíme doměkka. Osolíme a přidáme cibulky a papriky a dusíme, do změknutí zeleniny, přidáme trochu sójové omáčky, aby to mělo tmavší barvu a dobrou chuť. Přidáme trochu vody a zahustíme solamylem. Podáváme k bramborákům.
Poznámka od kuchařky
Je to moc dobré.
Tuto směs na bramboráky lze podávat i k rýži
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bramboráky s kuřecím masem a paprikou
-
Kwacenka:
-
marunda: To jo stejne jak v tom slunce seno "Každej den králika ani Pinďa to už nežere"
-
no, to věřím. Ale časem by Ti to taky už lezlo krkem
-
marunda:ja bych to mohla pořád jen přítel by mě hnal, když by měl každy den na stole to samé
-
Kwacenka: díky za vyzkoušení. Mně hodně povařená nevadí. Ale čím mín, tím má víc vitamínů, se říká. Tý jo, dala bych si. Už jsem dlouho nedělala
-
výborné taky jsem dělala jen jsem přidala rajče a zeleninu jsem nedusila až do měkka. Lepší je, když je zelenina osmažená než rozblemcana
škoda zeleniny..ale jinak vynikající
-
Jani, nápodobně
-
marunda: ty brďo, no joo, vidíš? Ale objevil se v komentářích..tak víš, jak to je.
Máš pravdu, večer mám nejvíc času a pak tady slintám, jak bernardýn
-
Jani, recept byl vložen v lednu v půl pátý večer. Tak mi hamba není. To Ty koukáš ve špatnou hodinu na jídlo. Ale nic si z toho nedělej, taky to tak mám. Večer je více času, tak se chodím najíst sem.
-
Óóó, takhle navečer si toho všimnu..
Není vám fakt hanba, baby a chlapi jedni...
-
tak to mám radost. Nám to také moc chutná
-
Výborné :) Malinko jsem si to upravila, rodinka si pochutnala..
-
a hlavně je to vynikající
-
Vypadá to moc krásně
určitě brzy vyzkouším
-
+++: jojo je to moc dobré