Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Guláše mají u nás opravdu dlouhou historii a mnoho různých obměn svých chutí a příprav. V tomto receptu najdete návod na přípravu skvělého žampionového guláše s klobásou, které dokonale doplňuje výrazná chuť libečku.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 163 kJ / 756 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,21 g |
Tuky | 23,23 g |
Vláknina | 36,15 g |
Cholesterol | 210 mg |
Sodík | 5,30 g |
Sůl | 12,30 g |
Sacharidy | 60,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stonky libečku nakrájíme na tenká kolečka, lístky nakrájíme nadrobno. Žampiony otřeme navlhčeným hadříkem a podle velikosti nakrájíme buď na čtvrtky nebo půlky. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibule na tenké půlměsíčky a klobásu na kolečka.
Krok 2: Do kastrolu na rozehřáté sádlo dáme na 2 minuty restovat klobásu společně s kmínem. Poté přidáme cibuli a česnek a restujeme 5 minut. Přidáme žampiony,zasypeme paprikou, solí a pepřem, promícháme, přidáme sójovou omáčku a podlijeme do dvou třetin vodou.
Krok 3: Přidáme nakrájené stonky libečku a pod pokličkou dusíme slabým varem 15 minut. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
Krok 4: Guláš dochutíme, přidáme nasekaný libeček, promícháme a podáváme. Na přílohu se hodí pečivo, ale i špecle nebo noky.
Zveřejněno 7. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0y1
Moje poznámka
Žampionový guláš s uzeninou a libečkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp0y1
Nejnovější recepty
Chlupaté knedlíky z cukety
Přidáno před 13 hodinami
Restovaná směs lilků se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Nepečený jahodový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Vrabec moravskočeský
Přidáno 14. 7. 2025 14:54:25
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno 14. 7. 2025 06:30:03
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Sahula před 36 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
Sahula před 38 minutami
Lenčiny zapečené cuketové lodičky
Helen.salemiynah před 1 hodinou
Toustový chleba z pekárny
Hagne před 3 hodinami
Šťávička za studena dělaná
cybermis před 4 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Miskaaaaa před 5 hodinami
Játrové knedlíčky do polévky
Zuzanka2309 před 5 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 6 hodinami
Tvarohová bublanina
tamarit před 7 hodinami
Salát Coleslaw
LA.63 před 7 hodinami
Suroviny:
žampióny,
klobása,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
omáčka sojová,
libeček,
pepř mletý,
sůl,
voda
Komentáře (6)
Hned jdu do postupu dopsat,že žampiony příjdou do hrnce po orestování cibule a česneku.Ještě jednou děkuji