Zavařování v papiňáku
K zavařování v klasickém hrnci, v mikrovlnce, v myčce, a troubě, přibývá další způsob a to zavařování v papiňáku. Lze ho použít, pokud se sklenice do vašeho hrnce na výšku vejde a je ideální pro zavařování menšího množství ovoce či zeleniny.
Postup přípravy
Krok 1: Čisté zavařovací sklenice o objemu 720 ml vymyjeme a v horké troubě necháme vysušit.
Krok 2: Ovoce nebo zeleninu (zpracovanou nebo ochucenou podle vašeho receptu) naplníme do sklenic cca 2 cm pod okraj.
Krok 3: Okraje sklenic i víčka velmi dobře otřeme. Na dno hrnce dáme pařák na knedlíky a přidáme 300 ml vařící vody.
Krok 4: Sklenice zavíčkujeme a uložíme 2-3 kusy na pařák v papiňáku. Uzavřeme poklicí.
Krok 5: Od doby varu vaříme 5 minut. Pak hrnec vypneme, za minutu odpustíme tlakovým ventilem zbytek vzduchu a otevřeme. Sklenice vyndáme, otočíme na podložku víčkem dolů a necháme zchladnout.
Zveřejněno 30. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zavařování v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZqWA
Moje poznámka
Zavařování v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZqWA
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 4 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 5 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 9 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 1 hodinou
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 3 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 5 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 6 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 6 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 7 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 9 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 10 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 11 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 11 hodinami
Komentáře (4)