Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové bagetky s oříškovou chutí

Kratší špaldové bagety v sobě nesou převážně špaldovou mouku a navíc je ještě část z ní celozrnná. Možná proto mají poměrně hodně tmavou střídu a příjemnou lehce oříškovou chuť. Dají se jíst samotné suché, nebo proříznuté, lehce namazané pomazánkou.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 175 min Doba tepelné úpravy: 25 min

200 min (175 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 kusů

8kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 198 kJ /
2 198 kcal
Bílkoviny63,95 g
Tuky41,29 g
Vláknina48,72 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 9 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy368,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme 45-60 minut kynout. Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto. Pak pekárnu vypneme a v zavřené necháme těsto hodinu kynout. Krok 3: Vykynuté těsto z mísy nebo formy pekárny vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 8 dílů. Krok 4: Z každého kusu vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme kratičké bagety. Krok 5: Bagetky nařízneme, necháme na plechu vykynout (cca 30-40 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 22-25 minut). Krok 6: Upečené bagetky necháme vychladnout na mřížce.

Zveřejněno 5. 9. 2023

Poznámka autorky cathleen

Tanto a další recepty najdete i na mém webu www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagetky s oříškovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNjkl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové bagetky s oříškovou chutí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNjkl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

magdalenka: :-* ony tu na tebe počkají, stoprocentně :-8

bofinka: samozřejmě, jdou udělat i růčo, jak píšeš :-D Ať se povedou a chutnají!:-K

mika59: děkuji, chutnají opravdu po oříšcích, to po použité špaldě ;-)

NESTÍHAM!!! :-D

Primo "vymysleno" pro mne, jen mam problem, odesla mi pekarna :-(
Ale ja je udelam "ruco" a pak dam vedet :-K

Ty vypadají skvěle a určitě i tak chutnají:yes::yes::yes:

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí čerstvé, mouka hladká, voda, sádlo, sůl, mouka špaldová celozrnná, mouka špaldová hrubá, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu