Obrácená marinovaná líčka

Hovězí maso Doba přípravy: Bez marinování do 50 min. 29 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: Bez marinování do 50 min. 29 názorů

Suroviny

1 balíček mražených hovězích líček
2 cibule
300 ml suchého červeného vína (Modrý Portugal v mém případě)
1 PL hořčice se zeleným pepřem (Albert)
špetka pálivé papriky
tuk na pánev
sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku velmi zprudka krátce (do 10 sekund) orestujeme očištěná líčka.

  2. Ušleháme si marinádu z vína, papriky a hořčice. Malinko osolíme. Vložíme do ní líčka a necháme nejméně 2 hodiny marinovat (ideálně přes noc).

  3. Nakrájíme cibuli na drobno, zpěníme do světle hnědé barvy a vložíme líčka. Zalijeme marinádou, ale jen cca do půlky výše masa a velmi pomalu dusíme do měkka, tekutinu kontrolujeme a dle potřeby přiléváme. Trvá to cca 40-50 minut, než je to ideálně měkké. Vypneme. Šťávu dochutíme a necháme odstát.

  4. Jako příloha jsou ideální těstoviny, ale záleží na naší volbě a chuti. Výborně k tomu chutná rajčatový salátek s červenou cibulí a octovou zálivkou

Poznámka od kuchařky

Obrácená proto, že obvykle nejprve nakládáme do marinády a až pak dusíme.

Recept mi doporučil „můj“ řezník a pravil, že když nám to nebude chutnat, mám týden maso zadarmo. Hm, tak nic no… Velmi jedlé

Komentáře k receptu Obrácená marinovaná líčka

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Samé dobré suroviny:-pa velká dobrota v závěru:-*:-p:yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    tedy ty opravdu provokuješ:yes::-D úžasné, ale u nás nejsou a nejsou;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Recept jak vínko:yes::yes::yes::yes: Jen ta líčka mi chybí a nikde u nás je nemají:no:

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Recept se mi moc líbí, uložila jsem si a příležitostně vyzkouším:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Děkuji všem :-K:-K:-K
    žížala: 1974andrea: Nebojte se, já to taky dělala poprvé. Hlavně se to musí velmi rychle a kratince orestnout. Pak do té marinády, je lepší to v ní nechat co nejdéle. Byla jsem překvapená, že masíčko tu chuť toho vínka a hořčice mělo velmi jemnou, pikantní a masínko bylo šťavnaté, ta šťáva z toho moc chutná a opravdu už ničím jiným jsem nekořenila ani nepodlévala, jen tou marinádou :yes::yes::yes::yes:
    Určitě takhle zkusím i jiné maso, třeba drůbeží

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    zizala:Taky slyším poprvé o opečení masa před marinováním. Vždyť se pak nedostane do masa tolik chutí z té marinády, když se maso nejdřív zatáhne, ne? Ale zas zůstane šťavnatější. Někdy zkusím, líčka ještě mám:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Musela jsem si to přečíst dvakrát ;-):-8 Spletla mě poznámka, protože neobvyklé je prvotní opečení a pak naložení do marinády. Následné dušení je standard. Věřím, že masíčko bude touto úpravou moc dobré :-p:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Obracene marinovani jsem nikdy nezkousela, je to zajimavy napad..:yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak to je výborný nápad a jistě i výborný výsledek! Zkusím...:-p:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Líčka jsou výborná na všechny způsoby, ten Tvůj , ten láká k vyzkoušení, je to velmi zajímavý postup:-K;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ladi, líčka mám, dle pana řezníka udělám a Tobě bodík posílám :-p:-);-):-K:yes: +13 mňam:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No, krása, hned bych ti dala pusu na obě líčka. A mohla bys je obrátit směrem na Vysočinu:-D:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    magdalenka: Jasan doubek, majdí, letíííí :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(moderátorka)

    maris: špaget je ticho, čo považujem za súhlas a očakávam prídel!

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Moc moc pěkné:yes::yes::yes:, jen malý problém - za celý život jsem líčka u řezníka neviděla, ach jo ...
    Ukládám pro případ, že je někdy seženu:-)))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: marinovaná hovězí líčka marinovaná lícka marinovaná vepřová líčka mujreznik obrácená rajčata marinované hovězí líčka hovězí líčka marinovaná obrácená hovězí líčka marnivana licka maso marinované v modrem portugalu marinovat líčka hovězí líčka marinovaná kde jsou líčka na teleti jak nejdéle marinovat maso