Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří celý váš den. Zde platí, že jíme i očima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 614 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,16 g |
| Tuky | 62,44 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,09 g |
| Sacharidy | 16,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Párky nakrájíme na malé proužky, ale nedokrojíme. Nejlépe, když dáme dvě špejle z obou stran a nožem krájíme do výšky špejle. Poté rozkrojíme na poloviny, stočíme a spojíme párátky.
Krok 2: Vejce oddělíme žloutky od bílků. Na pánev dáme kapku oleje a vložíme kolečka párků nakrojenou stranou dolů. Po krátkém opečení otočíme a vložíme do každého žloutek. Smažíme asi 4-5 minut, aby žloutek zůstal tekutý.
Krok 3: Mezitím vyšleháme bílek do řídké pěny a vmícháme bylinkovou sůl a strouhanku. Na rozpálenou pánev potřenou olejem vyklopíme sníh a pod poklicí opečeme z jedné strany cca 3-4 minuty.
Krok 4: Po opečení omeletu pomocí talíře otočíme a opečeme z druhé strany. Po cca 3-4 minutách ji poklademe plátky rajčat a položíme plátky sýru.
Krok 5: Omeletu přeložíme napůl a už jen krátce asi půl minuty necháme dopéct. Žloutky v opečeném párku osolíme, opepříme a servírujeme společně s omeletou.
Zveřejněno 18. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R087
Moje poznámka
Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R087
Nejnovější recepty
Hospodský guláš podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kostky s růžičkovou kapustou
Přidáno před 13 hodinami
Jablíčka z listového těsta s plátky jablek
Přidáno před 13 hodinami
Linecký koláč s jablky a mrkví
Přidáno před 14 hodinami
Karbanátek z mletého masa pečený na zelném listu
Přidáno před 14 hodinami
Matjesový tatarák na topinky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso s kapustou a rýží
Diesel před 2 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty a smetanou
Pep.e před 3 hodinami
Domácí paštika z kuřecích jater
JanaDordov před 5 hodinami
Francouzské palačinky
káťa před 11 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jabarka před 12 hodinami
Krémová květáková polévka
zdenioka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
káťa před 12 hodinami
Hlávkové zelí s cuketou a vepřová plec na jablkách
Sahula před 13 hodinami
Dušená plec s hlávkovým zelím
Sahula před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
párky,
sýr,
rajče,
strouhanka,
sůl bylinková,
pepř mletý,
olej
Komentáře (8)