Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Volské oko neboli sázená vejce patří mezi nejoblíbenější způsoby přípravy vajíček. Rychlejší večeři ani snídani nepřipravíte. Sluníčko na talíři vás potěší a rozzáří celý váš den. Zde platí, že jíme i očima.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 614 kJ / 864 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,16 g |
| Tuky | 62,44 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 1,74 g |
| Sůl | 4,09 g |
| Sacharidy | 16,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Párky nakrájíme na malé proužky, ale nedokrojíme. Nejlépe, když dáme dvě špejle z obou stran a nožem krájíme do výšky špejle. Poté rozkrojíme na poloviny, stočíme a spojíme párátky.
Krok 2: Vejce oddělíme žloutky od bílků. Na pánev dáme kapku oleje a vložíme kolečka párků nakrojenou stranou dolů. Po krátkém opečení otočíme a vložíme do každého žloutek. Smažíme asi 4-5 minut, aby žloutek zůstal tekutý.
Krok 3: Mezitím vyšleháme bílek do řídké pěny a vmícháme bylinkovou sůl a strouhanku. Na rozpálenou pánev potřenou olejem vyklopíme sníh a pod poklicí opečeme z jedné strany cca 3-4 minuty.
Krok 4: Po opečení omeletu pomocí talíře otočíme a opečeme z druhé strany. Po cca 3-4 minutách ji poklademe plátky rajčat a položíme plátky sýru.
Krok 5: Omeletu přeložíme napůl a už jen krátce asi půl minuty necháme dopéct. Žloutky v opečeném párku osolíme, opepříme a servírujeme společně s omeletou.
Zveřejněno 18. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R087
Moje poznámka
Sněhová omeleta s párkovými sluníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R087
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 21 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 8 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 8 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 8 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 8 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 9 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 9 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 10 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 10 hodinami
Suroviny:
vejce,
párky,
sýr,
rajče,
strouhanka,
sůl bylinková,
pepř mletý,
olej
Komentáře (8)