Tradiční vanilkové rohlíčky
Vánoce bez vůně vanilky, to snad ani nejde! Vanilkové rohlíčky patří k cukroví, které se peče snad ve všech rodinách. Bělounké, vonící vanilkou, křehké a plné ořechů. Zkuste letos nový recept, třeba se u vás zabydlí natrvalo.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 941 kJ / 6 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,90 g |
Tuky | 393,10 g |
Vláknina | 21,90 g |
Cholesterol | 893 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 638,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Těsto zabalíme do potravinové fólie a uložíme alespoň na hodinu do lednice.
Krok 3: Předehřejeme troubu na 160 °C a plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 4: Z těsta modelujeme stejně velké rohlíčky a skládáme na plech s dostatečnými rozestupy, pečením trošku nabydou.
Krok 5: Pečeme dorůžova a po vyndání z trouby necháme rohlíčky pár minut vychladnout.
Krok 6: Ještě teplé je obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Zveřejněno 12. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wM5g
Moje poznámka
Tradiční vanilkové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wM5g
Nejnovější recepty
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Řízky z pýchavky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 23 hodinami
Houbová omeleta
Přidáno 4. 8. 2025 12:00:03
Kynutý koláč se švestkami a mákem podle Češky z Česka
Přidáno 4. 8. 2025 07:24:33
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo se smaženými vejci
stosmi před 1 hodinou
Švestkové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Irena1984 před 2 hodinami
Gratinovaná cuketa s brambory
VeruHat před 3 hodinami
Americké okurky
Ala17 před 5 hodinami
"Znojemský" nálev na okurky
Ala17 před 5 hodinami
Ohavečské brambory
Dycky před 5 hodinami
Fazolová kyselá polévka
Fitulka před 7 hodinami
Jihočeská kulajda
Sahula před 9 hodinami
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
sůl,
mouka hladká,
ořechy vlašské,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (2)