Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banáno-mrkvový biskupský chlebíček

Pokud vám doma přebývají přezrálé banány, není nic jednoduššího, než je použít na přípravu výborného, kyprého, ale také hodně sytého sladkého chlebíčku. Mrkev a banány zajistí vláčnost a sytost tohoto moučníku. K snídani je jako stvořený!

Hodnocení receptu je 3,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

forma na biskupský chlebíček

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 719 kJ /
3 518 kcal
Bílkoviny55,49 g
Tuky200,04 g
Vláknina23,35 g
Cholesterol 519 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,22 g
Sacharidy362,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu nahřívat na 180 °C. Vymažeme a vysypeme formu na biskupský chlebíček. Krok 2: Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Banány oloupeme, dáme do misky, přidáme mléko a vidličkou rozmačkáme na kaši. Krok 3: Do druhé mísy dáme vejce s cukrem. Vyšleháme ručním šlehačem do pěny. Po troškách přiléváme olej a vyšleháme do husté pěny. Krok 4: Do vzniklé pěny vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Přidáme skořici a zamícháme. Zlehka ručně vmícháme nastrouhanou mrkev, rozmačkané banány, ořechy, rozinky. Krok 5: Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme asi 60 minut dozlatova. Upečený chlebíček poznáme tak, že se začne odlepovat od formy. Vpíchnutím špejle to raději zkontrolujeme. Špejle musí být po vyjmutí suchá.

TIP: Mrkev ve sladké kuchyni

Zveřejněno 10. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3O6

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D3O6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jaromira18: Peču bílkový, obyčejný a zkusím i tento. U nás biskupský chlebíček dlouho nevydrží. Peču aspoň 1-2 za měsíc.

Veronika.Hrozna: Veroniko, jsi zlatíčko doplnila jsem to. Rozpuštěné vlahé máslo můžeš dát, moc a moc ti děkuji.:-K:-K:-K

Veronika.Hrozna: Kdy dát olej, chybí to v popisu, může být i rozpuštěné vlahé máslo?

Estermik: Moc děkuji, také ho mám moc ráda.:-K:-K:-K

Luxusní <3 Měla jsem málo droždí, tak jsem tam loupla lžičku jedlé sody a polila čokoládou. Téměř jsme se o to poprali :-D

Suroviny:
olej slunečnicový, mouka polohrubá, cukr třtinový, kypřící prášek do pečiva, banán, mléko, mrkev, vejce, skořice mletá, ořechy, rozinky, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu