Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 159 kJ / 277 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,72 g |
Tuky | 15,90 g |
Vláknina | 5,44 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 206 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 12,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 2: Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.
Krok 3: Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.
Krok 4: Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.
Krok 5: Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.
Zveřejněno 25. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Moje poznámka
Patizonové kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vGNV
Nejnovější recepty
Švýcarské suflé
Přidáno před 3 hodinami
Falešné halušky s brynzou
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohové nanuky s banánem a karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněné žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Obalovaný květák pečený v troubě
Přidáno před 20 hodinami
Prezidentská bábovka III
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
Mira74 před 11 minutami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
Radka310 před 2 hodinami
Bramborové placičky na dva způsoby
Lennulinka před 2 hodinami
Hrníčková kokosová bábovka
KiaraK před 4 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
katyvypl před 6 hodinami
Tortilly s jablky
Majka104 před 13 hodinami
Cizrna s medvědím česnekem
uhor13 před 15 hodinami
Litý perník
Noumik před 16 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Jirka_S před 16 hodinami
Křehký jablkový koláč
Fitulka před 18 hodinami
Suroviny:
patizon,
vejce,
pepř,
koření oregáno,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl,
krupička,
strouhanka,
olej
Komentáře (5)