Patizonové kuličky

Suroviny

1 menší patizon
2 vejce
pepř
1 lžička oregana
1 lžička bazalky
3 stroužky česneku
sůl
několik lžic krupičky
strouhanka na obalení
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Patizón olúpeme a zbavíme semien. Nastrúhame na jemnom strúhadle.

  2. Pridáme žĺtky, oregáno, bazalku, prelisovaný cesnak, korenie a soľ a rukami premiešame. Podľa potreby vmiešame krupičku. Pridávame ju postupne a vždy necháme trocha nabobtnať. Masa nesmie byť tuhá, krupičky pridáme len toľko, aby držala tvar. Nič sa nestane, ak guľky nebudú dokonalé, ale musia ostať jemné, nie tvrdé.

  3. Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne vmiešame do zmesi.

  4. Vlhkými rukami tvarujeme guľky, obalíme ich v strúhanke a hneď vyprážame.

  5. Podávame so zemiakni a zeleninou, resp. zeleninovým šalátom. Chutné sú aj studené so šalátom.

Poznámka od kuchařky

Inšpirovala som sa na https://dobruchut.aktuality.sk/recept/41056/patizo.... Recept som si upravila podľa seba.

Komentáře k receptu Patizonové kuličky

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Frantiska: Dávala som sušené, aj oregano. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Frantiska: dala jsem oboje sušené, nějak mi to k receptu pasovalo lépe

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    bazalka je susena nebo cerstva? laka me to k vyzkouseni, tak se divam, jeslti mam vsechno doma

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: Ďakujem za pekný komentár. Aj som sa na ňom zasmiala, je vtipný. :-8;-) Som rada, že chutnalo. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Moc dobré to bylo:yes: Ještě zbylo na mlsání na studeno.
    S krupičkou opravdu opatrně - je to stejné jako u brknedlíků z horkých brambor - když to vypadá, že by to ještě trochu chtělo, tak už ne....vzala jsem dvě čajové lžičky, vykrajovala nočky a házela do strouhanky....znám se, při koulení rukama bych měla hmotu i na hlavě:-D
    Doporučuji, fajn recept...přidáním trochy strouhané goudy by určitě nevadilo, ale držela jsem se receptu.

    Odpovědět