Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník z jablek

Snadný hrnkový perník s jablky, který připraví i začátečník. Jablka máme v kuchyni prakticky celoročně, takže se takový perník nabízí jako nejsnadnější moučník na víkend. Vše společně smícháme a upečeme. Perník můžeme pak polít i čokoládou.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

patrikpecenak1 patrikpecenak1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 539 kJ /
4 192 kcal
Bílkoviny87,26 g
Tuky143,85 g
Vláknina41,60 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 394 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy574,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Do mísy dáme veškeré suroviny, nezáleží na tom, v jakém pořadí. Všechno důkladně promícháme. Krok 2: Troubu včas zapneme a necháme předehřát na střední teplotu. Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme 30 minut. Krok 3: Po vychladnutí nakrájíme a pocukrujeme. Můžeme podávat.

TIP: Jak na časté chyby při pečení perníku na plechu

Zveřejněno 7. 1. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0yL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perník z jablek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R0yL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Merylas: keď si predstavím 1 kilové balenie práškového cukru a z neho jednu pätinu na perníku...

patrikpecenak1: Jestli cukru podle chuti, tak kdo chce sladší moučník, tak může spíš přidat cukr do těsta než takové množství na povrch. Mít 200 g moučkového cukru na povrchu, to si moc dobře neumím představit. Myslela jsem, že je to chyba v receptu.

patrikpecenak1: záleží podle chuti

Merylas: ne není to chyba

Na posypání moučníku po upečení by stačilo podstatně méně cukru, zhruba tak do 50 g. 200 g je opravdu dost hodně. Není v množství chyba? Děkuji.

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, jablko, prášek do pečiva, vejce, kakao, olej slunečnicový, mléko, rum, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu