Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 845 kJ / 2 114 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,63 g |
Tuky | 81,23 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 12,21 g |
Sacharidy | 233,62 g |
Postup přípravy
Těsto rozdělíme na dva stejně velké díly a na jemně pomoučeném vále každý díl rozválíme na obdélník. Těsto potřeme náplní, posypeme nakrájenou šunkou a zavineme. Oba záviny dáme na plech s pečícím papírem a potřeme vajíčkem. Propícháme špejlí a vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 st. dozlatova. Po vychladnutí nakrájíme.
Zveřejněno 4. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslový slaný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Ykv
Moje poznámka
Podmáslový slaný závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Ykv
Nejnovější recepty
Panenka v kopru
Přidáno před 44 minutami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 9 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 23 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno 15. 6. 2025 17:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 37 minutami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 1 hodinou
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 1 hodinou
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 2 hodinami
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 3 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 5 hodinami
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 5 hodinami
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 8 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
soda jedlá,
vejce,
olej olivový,
podmáslí,
tvaroh,
sýr smetanový,
šunka,
pepř,
tymián,
vejce
Komentáře (8)