Podmáslový vločkový chleba

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 15 názorů

Suroviny

170 g vody
100 g podmáslí
lžička cukru
lžička oleje
1,5 lžičky soli
lžička drceného kmínu
50 g ovesných vloček
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky jemné
170 g hladké mouky
30 g hrubé mouky
18 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout.

  2. Vykynuté těsto propracujeme, uděláme kulatý bochník, který zmáčkneme dost naplocho a vložíme do vymazané remosky.

  3. Necháme vykynout, víko remosky si 5-10 minut na prázdném hrnci předehřejeme a pak chleba upečeme - asi 40-45 minut.

  4. Těsto můžeme připravit i v pekárně: Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání - těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a použijeme program Těsto.

  5. Po jeho ukončení pokračujeme podle výše popsaného postupu.

Poznámka

Chlebík popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a kyselkavou chuť, téměř jako kváskový. Je výborný i na druhý den.

Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Podmáslový vločkový chleba

  • clupmi clupmi

    ivulinka: Traduje se mezi starými pekaři, že tou prasklinou utečou z chleba všechny škodliviny. :-)):yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Pajaja: Pavli, určitě může. Jen nevím, jak je kefír oproti šlehanému podmáslí hustý. Tak si pohlídej hustotu, trochu z odvážené hladké mouky dej stranou a při hnětení dosypávej, popř. dosypej něco malinko navíc, bude-li třeba.;-)

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Moc pěkný chléb! :yes: Jen jsem se chtěla zeptat: šlo by přidat místo podmáslí kefír? To asi nebude stejné, že. . . :-8 :yes:+

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    To je parádička:-K+13:yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To je zase krása...puklá...remosková :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    rozmarynaH: remosku mam tu mensi, prumer asi 24 cm.
    Peceni chleba v remosce je treba jednou vyzkouset, pohlidat a pri dalsim peceni uz budes vedet, nac si muzes troufnout - z kolika mouky, jak co nejmene ho zplostit (aby se pak nepripekl na viko) atd. Priznam se, ze bych v zivote nerekla, ze chleba z remosky bude tak dobry a s perfektni kurkou...:-8

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: krásný chlebík:-K

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Catleen, chtěla jsem se zeptat, jaký průměr remosky jsi použila.Dík za odpověď, chleba vypadá náramně.:-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    BILKOVAI:Ivetko, vzpoměla jsem si: když jsme byli malí, posílali nás rodiče do obchodu pro chleba, na kterém muselo být vyražené č íslo odpovídající dnu, ale také musel být hlavně prasklý, jiný jsme domů donést ani nesměli, nevím proč:-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Cathleen, ten chlebíček nemá chybu:-O. Taky miluji prasklé chleby:-*;-) Škoda, že nemám remosku, ale vyzkouším příležitostně v troubě nebo ho dám do hrnce;-):yes:...+1

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    ...a zase se peklo, a pěkně chutně a zdravě, palec hore:yes::-);-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    opět nááááááádhera:yes::-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Bibinka: nevim, jestli mi uveris, ale 1.fotku jsem vkladala se vzpominkou na tebe, ze mas rada pukle chleby...:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jsem pro Cathleen popravit, nebo políbit?Chááá:-K:-K:-K:-p:-p:yes::yes: Radši udělat a přidat fotku, že jo? :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Cathleen, tu fotičku s tou puklinou jsi mi tam dala schválně viď-já je tááák miluju:-p a chlebík vypadá opravdu skvěle a skvěle bude i chutnat jak tě znám;-) Dávám ti 3.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vlockovy chleba chleba z remosky vločkový chléb chléb z remosky podmáslový chléb vločkoví chleba vločkový chléb bez mouky vločkové chleba recept na chleba z remosky recept na chleba do remosky recept na podmáslový chléb vločkový chléb recept chleba remoska kváskový chléb z remosky nac je dobre podmasli chlebova kurka pukla podmáslový chléb recept recept na podmáslový chleba top stár - podmáslový chléb starý recept na podmáslový chléb