Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlý ořechový koláč s varným mixérem

Ořechový koláč je rychlovka k nedělní kávě. Příprava je velmi jednoduchá, výsledkem je efektní moučník plný ořechů, křupavý zespodu i na povrchu. Dozdobit před pečením lze i vykrajovanými motivy z těsta místo klasických proužků.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

zuzi777a zuzi777a

Středně náročný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 8 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba odležení těsta

28 min (8 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba odležení těsta )

Suroviny pro 2 kusy

koláčová forma o průměru 24 cm

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 616 kJ /
4 927 kcal
Bílkoviny100,17 g
Tuky311,27 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,27 g
Sodík 1,13 g
Sůl2,78 g
Sacharidy421,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto vložíme do mixéru a 20 sekund mixujeme na rychlost 5-6. Hotové těsto vyjmeme, zabalíme do fólie a necháme odležet asi hodinu. Krok 2: Po odpočinku vyválíme těsto mezi fóliemi nebo pečicím papírem na sílu 2-3 mm. 2/3 těsta použijeme na vyložení 2 forem a ze zbylé třetiny těsta nakrájíme proužky. Krok 3: Do mixéru vložíme ořechy a nasekáme je při rychlosti 5,5 po dobu 7 sekund. Odložíme stranou a smícháme je s práškem do pečiva. Krok 4: Do mixéru dáme šlehací metličku. Vložíme celá vejce, cukr, pastu a spustíme mixér na dobu 6 minut, teplotu 37 °C a rychlost 4. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Krok 5: Do vyšlehané hmoty vmícháme odložené ořechy s práškem do pečiva po dobu 10 sekund nízkou rychlostí (stupeň 0,5-1). Vlijeme hmotu na těsto do obou forem. Vytvoříme mřížku z nachystaných proužků. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut na 180 °C, dopečeme do zhruba 10 dalších minut při teplotě 160 °C. Krok 7: Podáváme dozdobené šlehačkou, ořechy a citrusy. Skvěle k němu ladí kumquaty.

TIP: Jak strouhat či sekat ořechy

Zveřejněno 24. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEy3O

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEy3O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Děkuji, příště bych ho udělala z dvojité dávky na velký plech. Takhle byl hned pryč.:-D

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a vůbec nepochybuji, že je i velmi dobrý. :-K

Suroviny:
tuk hera, mouka hladká, žloutek, máslo, sůl, vejce, cukr krystal, ořechy, pasta vanilková, prášek do pečiva, ořechy, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu