Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory s česnekovým máslem

Brambory jsou tradiční přílohou, která má spoustu možností. Jednou z nich se mohou stát tyto pečené brambory s česnekovým máslem. Brambory krájíme na tenké plátky tak, abychom je celé neprokrojili, k čemuž nám pomohou třeba asijské hůlky nebo obyčejné špejle.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 202 kJ /
1 004 kcal
Bílkoviny20,21 g
Tuky25,60 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 61 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy162,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jednotlivé brambory umístíme mezi dvě japonské hůlky (párátka, brčka). Brambory krájíme na tenké plátky a nožem zastavíme v momentu, kdy narazíme na hůlky. Krok 3: Nakrájené brambory dáme do pekáčku, potřeme olivovým olejem a dáme péct asi na 1 hodinu. Krok 4: V misce rozpustíme máslo, přidáme do něj nastrouhaný česnek a každou bramboru potřeme touto směsí. Vrátíme zpět do trouby a necháme ještě 20 minut dopéct. Krok 5: Upečené brambory osolíme a posypeme oblíbenými bylinkami.

TIP: Jak uchovávat bylinky v lednici

Zveřejněno 12. 2. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP9NV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yP9NV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Krájení trochu krkolomný, ale povedlo se :-D příště trochu víc osolím. Dělal jsem k lososovi a moc dobrý.

Hella: aj samotné napr.so šalátom z kyslej kapusty.

Velmi dobrá příloha ke kuřecímu masu.<3:-K

Suroviny:
brambory, máslo, olej olivový, bylinky, česnek, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu