Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s pomocí varného mixéru

Velmi jednoduchá, ale zábavná roláda pro děti se dá pořídit opravdu během chvilky. Z několika málo surovin máte roztomilý dezert, který potěší vzhledem malé děti a zachutná i velkým strávníkům.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zuzi777a zuzi777a

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 695 kJ /
2 317 kcal
Bílkoviny47,77 g
Tuky104,08 g
Vláknina11,10 g
Cholesterol 857 mg
Sodík 433 mg
Sůl1,07 g
Sacharidy291,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Krok 2: Odvážíme mouku s práškem do pečiva v misce. Do nádoby mixéru dáme vejce a cukr. Vložíme šlehací metličku a spustíme mixér rychlostí 3 na dobu 7 minut. Krok 3: Mezitim vyložíme menší plech (28x35 cm) pečicím papírem. Po skončení šlehání vsypeme mouku s práškem do pečiva a po dobu 20 s mícháme rychlostí 2,5. Krok 4: Hotové těsto rozetřeme rovnoměrně na pečicí papír a vložíme na 10 až 11 minut do předehřáté trouby. Krok 5: V mezičase připravíme čokoládovou ganache. Do čisté nádoby mixéru vložíme 100 g hořké čokolády spustíme rychlost 8 po dobu 10 sekund. Vzniklou hmotu setřeme stěrkou na dno. Přidáme smetanu a hřejeme při teplotě 50 °C po dobu 2 minut a rychlosti 3. Krok 6: Upečený korpus necháme nejprve pár minut lehce zchladnout. Poté ho pokryjeme pečicím papírem, položíme na něj prkénko nebo plech a otočíme vše dnem nahoru. Sejmeme plech, na pečicí papír položíme vlhkou utěrku a pár minutách sejmeme utěrku a opatrně odstraníme papír. Krok 7: Na piškot naneseme stěrkou ganache. Poté roládu z kratší strany zarolujeme. Položíme na spoj a necháme vychladnout v ledničce. Krok 8: Po vychlazení dozdobíme. V mixéru rozpustíme postupně obě dvě čokolády jako pri přípravě ganache, pouze vynecháme přidání smetany. Krok 9: Obě polevy můžeme přendat do sáčků s odstřihnutým rohem a dozdobit povrch rolády. Zároveň s čokoládou polepíme povrch želatinovými bonbóny. Zde bylo záměrem vytvořit barevnou housenku. Krok 10: Podáváme nakrájenou horkým nožem, s čerstvým ovocem a neslazenou šlehačkou.

TIP: Jak krájet moučník

Zveřejněno 26. 5. 2024

Poznámka autorky zuzi777a

Recept pochází z platformy pro varný mixér, pouze jsem si ho trochu upravila podle surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQjz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOQjz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Marie Svarcova: Děkuji! Na mě byla moc sladká, já bych se spokojila jen s tím ovocem okolo!:-8

:-)<3:yes::yes: skvěle vypadá a určitě i tak chutná :-K

mika59: Děkuji mnohokrát za pochvalu. :-8 Byla pro vnoučka k svátku.:-*

Moc pěkná roláda :yes::yes::yes:

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr krupice, čokoláda hořká, smetana 33%, čokoláda bílá, čokoláda pomerančová, ovoce, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu