Znojemské šulánky

cathleen Kuchařka: cathleen

Mleté maso 9 názorů

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
1 vejce
asi 100 ml mléka
50 g strouhaného sýra
sůl
mletý pepř
trochu strouhanky
malé sladkokyselé okurky
Na trojobal:
vejce
hladká mouka
strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. K mletému masu přidáme vejce, mléko, sýr, sůl a pepř a dobře vymícháme.
    Po 15 min odpočinku přidáme trochu strouhanky tak, aby masová směs držela pohromadě.

  2. Lžící ukrojíme kousek mletého, položíme do dlaně, na něj malou okurku a dobře ji do masa zabalíme.
    Takto zabalíme všechny okurky a spotřebujeme všechno mleté - pak šulánky uložíme na plech s pečícím papírem, zastříkneme olejem a upečeme v troubě při 180-200 °C.

  3. Nebo každý šulánek obalíme v trojbalu a usmažíme na pánvi v rozehřátém oleji.

Poznámka

K mletému masu můžeme přidat i jiné oblíbené koření, nám ale stačilo ochutit pepřem a solí.

Trochu upravený recept paní A. Černé ze Znojma.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 935 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Znojemské šulánky

Tématické fráze: šůlánky šůlánek šulánky s masem bezlepkové sulanky šulánky recept znojemská z mletého masa nejlepší šulánky znojemský sulanky z mletého masa recept na znojemskou znojemská pečeně z mletého masa recepty na mleté vepřové maso šulanky bez brambor šulánky se strouhankou mleté maso šulánky šulánky bez mouky šulánky.sk recept sulanky co je šulánek šulanky postup

Zapomněl/a jsem heslo