Bramborová buchta de lux
Pokud máte ještě zásoby starých brambor spotřebujte je na výborný slaný bramborový koláč - “buchtu”. Spotřebovat do ní můžete cokoliv vhodného ze zásob uzenin. K večeři, či lehkému obědu to bude ideální pokrm.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 110 kJ / 3 133 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,24 g |
Tuky | 85,80 g |
Vláknina | 36,58 g |
Cholesterol | 539 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 0,83 g |
Sacharidy | 459,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C
Oloupané brambory nastrouháme na malých nudličkách, nastrouháme i česnek. Ořechy a pistácie nasekáme nahrubo. Z 200 ml mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Krok 2: Všechny suroviny smícháme dohromady, necháme si jen dvě hrsti ořechů stranou. Pokud by se vám zdálo těsto moc řídké, přidejte trochu mouky. Musí být jako hustější lívancové. Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem tlustější vrstvou, nalijeme těsto, uhladíme, posypeme zbylými ořechy a poklademe malými lžičkami sádla. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dočervena. Jako příloha se hodí červená řepa s jogurtem nebo zeleninovým salátem. Dobrý je i kompot.
Oloupané brambory nastrouháme na malých nudličkách, nastrouháme i česnek. Ořechy a pistácie nasekáme nahrubo. Z 200 ml mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Krok 2: Všechny suroviny smícháme dohromady, necháme si jen dvě hrsti ořechů stranou. Pokud by se vám zdálo těsto moc řídké, přidejte trochu mouky. Musí být jako hustější lívancové. Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem tlustější vrstvou, nalijeme těsto, uhladíme, posypeme zbylými ořechy a poklademe malými lžičkami sádla. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dočervena. Jako příloha se hodí červená řepa s jogurtem nebo zeleninovým salátem. Dobrý je i kompot.
Jak na bramborové pekáče, či lokše
Zveřejněno 21. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová buchta de lux
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7m5
Moje poznámka
Bramborová buchta de lux
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kR7m5
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 8 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 8 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 9 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 22 minutami
Pečená švestková povidla
ZboSy před 52 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 1 hodinou
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 6 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 9 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 10 hodinami
Suroviny:
brambory,
mléko,
droždí,
cukr,
vejce,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
sůl,
česnek,
majoránka,
mouka hrubá,
sádlo,
ořechy pistácie
Komentáře (5)