Fritovaná zelenina v těstíčku
Kousky zeleniny ve zlatavém a křupavém těstíčku, které připravíme z vína a vajec, namáčíme do jednoduchého česnekového dipu z bílého jogurtu a zakysané smetany. Jídlo je připravené během chvilky a jistě přijde k chuti.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 486 kJ / 1 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,01 g |
| Tuky | 31,38 g |
| Vláknina | 18,38 g |
| Cholesterol | 564 mg |
| Sodík | 381 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 132,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu omyjeme, osušíme, z paprik vykrojíme jádřince a nakrájíme je na proužky nebo na kolečka.
Krok 2: Vejce rozšleháme s vínem, osolíme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.
Krok 3: Všechno pečlivě prošleháme, až vznikne hustší, hladké těstíčko. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.
Krok 4: Nakrájenou zeleninu namáčíme v těstíčku a rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.
Krok 5: Opékáme dozlatova ze všech stran, trvá to asi 5 minut. Vyjmeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky.
Krok 6: Bílý jogurt a zakysanou smetanu smícháme, přidáme trochu soli, vmícháme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.
Zveřejněno 19. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fritovaná zelenina v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJk5r
Moje poznámka
Fritovaná zelenina v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJk5r
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 1 hodinou
Likérové kávy
Přidáno před 6 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 8 hodinami
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno před 17 hodinami
Medové trubičky
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 12 minutami
Květáková polévka
tomstny před 21 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Wanilor před 37 minutami
Polévka s rýží a hráškem
Kajkajak před 49 minutami
Salát z hlávkového zelí a mrkve
szelko před 1 hodinou
Nejlepší langoše
LUCAH před 3 hodinami
Posvícenské ořechy
brtna před 3 hodinami
Masarykovo cukroví - pravé
brtna před 3 hodinami
Bramborový knedlík plněný vejcem s koprovou omáčkou
brtna před 4 hodinami
Sušenky z ovesných vloček
káťa před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
lilek,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
kapusta růžičková,
vejce,
sůl,
víno bílé,
mouka hladká,
kypřící prášek,
olej,
jogurt bílý,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek,
pažitka
Komentáře (1)