Vepřová panenka v pomerančích
Medailonky z vepřové panenky, předem marinované v pomerančovém pepři a šťávě, jsou krásně křehké, šťavnaté a plné chuti. V kombinaci s jemnou omáčkou a různě upravenými bramborami se tento pokrm hodí i pro slavnostnější příležitosti.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 144 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,72 g |
Tuky | 0,12 g |
Vláknina | 0,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 445 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 5,93 g |
Postup přípravy
Takto připravené maso dáme přes noc marinovat do chladničky. Krok 4: Druhý den maso vyndáme z chladničky a necháme chvíli odpočívat při pokojové teplotě. Na pánvi zahřejeme trochu oleje, na kterém z obou stran zprudka osmažíme plátky marinované vepřové panenky. Krok 5: Hotové maso dáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout, než připravíme omáčku. Krok 6: Do výpeku v pánvi přilijeme zbytek marinády z misky a necháme zredukovat. Na závěr přidáme kousek vychlazeného másla, které nám vytvoří jemnou omáčku. Krok 7: Maso na talíři osolíme, přelijeme omáčkou a podáváme s různě upravenými bramborami.
Zveřejněno 9. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOvl
Moje poznámka
Vepřová panenka v pomerančích
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWOvl
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 4 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 2 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 2 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 6 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 6 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 8 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 8 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 9 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 9 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 11 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
pepř pomerančový,
omáčka sojová,
šťáva pomerančová,
víno bílé suché,
sůl,
tymián,
máslo,
olej
Komentáře (1)