Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava 4+ Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 vepřová panenka
1/2 pomeranče - nakrájený na čtvrtky k napichování
2 lžíce koření šalvěje, 2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky namletého koření pepře 5-ti barev
1 velká cibule - nakrájená na větší čtvrtky
1/2 oranžové papriky - nakrájené na čtvrtky
1/2 zelené papriky - nakrájené na čtvrtky
6 cherry rajčat - rozpůlená
1 balení anglické slaniny - nakrájíme každý plátek napůl
slunečnicový olej
1 lžíce citrónové šťávy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.

  2. Pak maso s pomeranči, slaninou a zeleninou střídavě napichujeme na špízy a na oleji grilujeme ze všech stran, dokud maso není měkké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 254 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová panenka recepty vepřová panenka panenka na pomerancich vepřová panenka na pomerančích špíz z vepřové panenky veprova panenka na salvěji vepřová panenka špíz recept na vepřovou panenku panenka recepty panenka recepty vepřová panenka recept recepty z vepřové panenky špízy panenka se slaninou a sýrem špíz recepty na vepřovou panenku recepty z vepřové panenky vepřová panenka na cibuli spiz vepřová panenka recepty spiz z panenky recept vepřová panenka na šalvěji

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít