Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

Vepřové maso Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava 1 názor

Suroviny 4+

1 vepřová panenka
1/2 pomeranče - nakrájený na čtvrtky k napichování
2 lžíce koření šalvěje, 2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky namletého koření pepře 5-ti barev
1 velká cibule - nakrájená na větší čtvrtky
1/2 oranžové papriky - nakrájené na čtvrtky
1/2 zelené papriky - nakrájené na čtvrtky
6 cherry rajčat - rozpůlená
1 balení anglické slaniny - nakrájíme každý plátek napůl
slunečnicový olej
1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.

  2. Pak maso s pomeranči, slaninou a zeleninou střídavě napichujeme na špízy a na oleji grilujeme ze všech stran, dokud maso není měkké.

Komentáře k receptu Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

  • Konky Konky

    Špízy upečeny v troubě a maso bylo sušší, jinak moc zajímavá chuť

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty recepty z vepřové panenky vepřová panenka na pomerančích vepřová panenka recept špíz z vepřové panenky panenka na pomerancich vepřové špízy svíčková z vepřové panenky vepřová panenka špíz veprova panenka na salvěji svíčková z panenky recept recept na vepřovou panenku vepřová panenka nalozena v pomerančové marinade vepřové na salvěji špízy z vepřové panenky recept vepřová panenka vepřová panenka svíčková recept vepřová panenka špízy pannenka na šalvěji