Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 1 1/2 hodiny + příprava 4+ Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 vepřová panenka
1/2 pomeranče - nakrájený na čtvrtky k napichování
2 lžíce koření šalvěje, 2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky namletého koření pepře 5-ti barev
1 velká cibule - nakrájená na větší čtvrtky
1/2 oranžové papriky - nakrájené na čtvrtky
1/2 zelené papriky - nakrájené na čtvrtky
6 cherry rajčat - rozpůlená
1 balení anglické slaniny - nakrájíme každý plátek napůl
slunečnicový olej
1 lžíce citrónové šťávy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme koření, citrónovou šťávu a olej. Nakrájíme panenku na tenčí plátky, které naložíme do marinády a necháme tak hodinu v chladu odležet.

  2. Pak maso s pomeranči, slaninou a zeleninou střídavě napichujeme na špízy a na oleji grilujeme ze všech stran, dokud maso není měkké.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 322 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka jako špíz, na šalvěji s pomeranči

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: vepřová panenka vepřová panenka recepty recepty z vepřové panenky vepřová panenka na pomerančích špíz z vepřové panenky vepřová panenka recept panenka na pomerancich svíčková z vepřové panenky vepřová panenka špíz veprova panenka na salvěji vepřové špízy svíčková z panenky recept recept na vepřovou panenku vepřové na salvěji špízy z vepřové panenky recept vepřová panenka vepřová panenka svíčková recept vepřová panenka špízy pannenka na šalvěji vepřová panenka - na špízy

Zapomněl/a jsem heslo