Šneci v pudinku
Úžasné šneky z jemného, ne příliš sladkého kynutého těsta jsou plněné vanilkovým pudinkem a rozinkami, potírané smetanou. V puse se přímo rozplývají a na talířích po nich nezbydou ani malé drobečky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 855 kJ / 4 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,66 g |
Tuky | 106,56 g |
Vláknina | 17,16 g |
Cholesterol | 545 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 664,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek z rozdrobeného droždí, 100 ml vlažného mléka a 1 lžičky cukru. Necháme vzejít.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, zbylé mléko, vanilkový cukr, vlažné máslo, sůl a vzešlý kvásek. V robotu nebo ručně vypracujeme hladké těsto. Zaprášíme ho hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout, až těsto zdvojnásobí objem.
Krok 3: Mezitím si připravíme náplň - pudink uvaříme podle návodu na sáčku a necháme vychladnout. Aby se nevytvořil škraloup, buď pudink přikryjeme potravinářskou fólií nebo poprášíme moučkovým cukrem.
Krok 4: Z vykynutého těsta na pomoučeném vále vyválíme obdélník velký asi 40 x 30 cm, potřeme ho vychladlým pudinkem, posypeme rozinkami a z delší strany stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na dílky široké asi 2 cm. Přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě 15 minut dokynout. Každého šneka před pečením pomažeme lžičkou smetany.
Krok 5: Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Krok 6: Po upečení šneky za tepla polijeme (potřeme) polevou, kterou si připravíme jednoduše utřením moučkového cukru se smetanou. Konzistence musí být hustá, ale měla by téct. Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 30. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šneci v pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON9B
Moje poznámka
Šneci v pudinku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON9B
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 1 hodinou
Panenka v kopru
Přidáno před 2 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 11 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 3 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 minutami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 38 minutami
Kulajda z cukety
Romana20 před 59 minutami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 1 hodinou
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 2 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 3 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 3 hodinami
Lehký rýžový salát s ledovým salátem
jelima091 před 3 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Skolnice1705 před 4 hodinami
Suroviny:
droždí čerstvé,
mléko,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
vejce,
máslo,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr krupice,
rozinky,
smetana,
smetana,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Mějte pěkné léto a spousty radostných výletů... 😉