Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 1 hod. 4 porce Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

600 g hovězí krk (kližka)
100 g špek
2 cibule
2 PL oleje
5 nové koření celé
1/2 KL tymián sušený
sůl
pepř bílý mletý
3 vejce vařená
3 PL mouka hladká
2 dcl bílé víno suché
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso si nakrájíme na nudličky (asi 1 cm). Cibuli si oloupeme a nakrájíme na osminky.

  2. V kastrolu si rozehřejeme olej, vsypeme nakrájenou cibuli a restujeme jí do červena. Poté přidáme nudličky masa, špeku a restujeme do zatažení masa (zešednutí). Přisypeme tymián a nové koření, necháme je rozvonět (pár sekund) a podlijeme vroucí vodou - do 2/3 výšky masa. Osolíme, jemně opepříme a za občasného promíchání dusíme pod pokličkou do měkka.

  3. Maso vyjmeme přes drátěný cedník, kuličky koření vyhodíme, šťávu zahustíme tmavší jíškou (nebo moukou rozmíchanou ve troše vody) a necháme provářet asi 20 min. - do hustější konzistence. Šťávu necedíme.

  4. Poté vložíme zpět maso, přidáme víno, oloupaná a na kostičky nakrájená vejce a necháme ještě asi 10 minut pomalu provářet. Můžeme přidat ještě špetku čerstvého tymiánu.

  5. Jako příloha se hodí dušená rýže, či houskové knedlíky. Pokud si šťávu uděláme řidší, tak lze podávat i s vařenými bramborami.

Poznámka

Po velikonočním hodování, se nám doma sešlo opět halda vařených vajíček. A tak jsem spojila suroviny které máme rádi a uvařila jsem toto jídlo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí nudličky na tymiánu, s vajíčky a vínem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Recept se mi líbí:-p+:yes:a je krásně,srozumitelně napsaný:-*:-!Fotky se povedly:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Miruš, to je přesně podle mého gusta:-p;-):yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Elizo:-) určitě bych jela podle klasiky - naklepat, okořenit, opéct, maso uložit do tepla. Na výpeku orestovat cibuli, pak přidat koření, bylinky,.... dusit a pak vše stejně jako u rcp. Jen jestli pro tohle není roštěné škoda.... I když chuť by byla určitě výborná - mám roštěnou ráda, pro její silnou chuť.

    Odpovědět

  • maris maris

    mirca75: nejen moc hezké, ale určitě i výborné:yes::-p+

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Mirco, krásná práce s kližkou :yes: mám kousek na mrazáku, tak už vím, co s ní místo obligátního guláše ;-) díky :-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Myslela jsem hotovky...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Děkuju všem za milé komentáře:-K.
    Elizo:-), ve formě minutky, nebo hotovky?

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mňam hovězí, taky u nás na sporáku klokotá.Foto žravéééééé :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Určitě dobrota, rozhodně ukládám a vyzkouším.:yes: Mirčo, jak bys postupovala v případě roštěnky - mám ji v mrazáku - prosím? Nebo bys ji nepoužila?

    Odpovědět

  • MUBERTka MUBERTka

    jiste velmi chutne,hovezi my doma radi a vajicka tez! zasilam bodik a jeste pozn.-krasne fotecky!

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Maminka dělávala roštěnky posypané vajíčky a s čerstvou cibulkou,dávám bodík:yes::-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám vlastně stejně, až na ty vajíčka, takže příště i s nima :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

Tématické fráze: tymian hovězí nudličky hovězí nudličky na tymiánu hovězí krk hovězí nudličky recept hovezi s vajickem hovězí krk recepty dusene hovezi nudličky recepty hovězí krk hovězí maso s vajíčkem tymián recepty recept hovezi krk hovězí na nudličky hovezi nudlickyna tymiánu hovězí krk minutka hovezi na vyne hovězí roštěnky na tymiánu hovězí s vajčky hovězí nudličky na výně recepty s vajíčky

Zapomněl/a jsem heslo