Farmářský guláš
Guláš je oblíbenou omáčkou plnou masa a dalších přísad. V tomto receptu najdete návod na přípravu guláše z hovězího masa, které doplní kousky brambor, čerstvé houby a zelenina. K dochucení poslouží kromě rajčatového protlaku také česnek.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 736 kJ / 893 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 142,01 g |
Tuky | 8,52 g |
Vláknina | 15,37 g |
Cholesterol | 282 mg |
Sodík | 365 mg |
Sůl | 0,70 g |
Sacharidy | 57,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrole rozehřejeme trochu oleje a dozlatova na něm opečeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Krok 2: Přidáme maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání opékáme. Nakonec vmícháme rajčatový protlak, znovu orestujeme a podlijeme vodou. Pod pokličkou dusíme až je maso poloměkké.
Krok 3: Mezitím očistíme houby a zeleninu. Houby a brambory nakrájíme na kostky, pórek na kolečka a mrkev na nudličky. K masu přidáme nejprve brambory a houby, po chvíli pórek a nakonec i mrkev a vše společně dodusíme.
Krok 4: Dochutíme nasekaným česnekem, podle potřeby přisolíme. Podáváme s chlebem, posypané nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 7. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZDQ
Moje poznámka
Farmářský guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYZDQ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
houby čerstvé,
brambory,
pórek,
mrkev,
protlak rajčatový,
sůl,
pepř mletý,
kmín celý,
olej,
petrželka
Komentáře (2)