Hovězí vývar s obláčky
Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby se vařil velmi pomalu, tím dosáhnete toho, že bude krásně čirý.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 955 kJ / 1 184 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,43 g |
| Tuky | 21,44 g |
| Vláknina | 5,63 g |
| Cholesterol | 579 mg |
| Sodík | 3,96 g |
| Sůl | 10,01 g |
| Sacharidy | 137,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru studené vody a přidáme omyté maso. Do hrnce zároveň přidáme sítko s pepřem a novým kořením a dále špetku soli. V hrnci velmi pomalu vaříme asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti. Během vaření odebíráme pěnu.
Krok 2: Jakmile je maso téměř hotové, nalijeme do jiného hrnce asi 500 ml vody a dáme vařit mraženou zeleninu se špetkou libečku. Vaříme 15 minut.
Krok 3: Vyndáme maso z hrnce. Po vychladnutí obereme z kostí a dáme zatím stranou. Vývar z masa přelijeme přes cedník/sítko do uvařené zeleniny a opět přivedeme k varu.
Krok 4: Připravíme těsto na obláčky smícháním všech ingrediencí. Vidličkou rozšleháme do hladkého, ne příliš tekutého těsta (konzistence asi jako puding).
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Moje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Nejnovější recepty
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 4 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 4 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 6 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 7 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá celerová polévka
MoniTom před 55 minutami
Polévka z uzeného masa
Kajkajak před 1 hodinou
Katův šleh a bramboráčky
scorpioon01 před 2 hodinami
Výborné lasagne
1.Ditouche před 2 hodinami
Rychlá thajská kari polévka s krevetami
blazeklubos57 před 2 hodinami
Obrácená jablková roláda
MarieP před 3 hodinami
Polévka šup-šup
Loiza před 5 hodinami
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 5 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 5 hodinami
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
směs zeleninová mražená,
libeček,
voda,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
mléko
Komentáře (4)