Hovězí vývar s obláčky
Poctivý hovězí vývar, dobrý a silný, se zeleninou a domácí zavářkou, můžete připravit k nedělnímu nebo svátečnímu obědu. Při jeho přípravě nespěchejte, je důležité, aby se vařil velmi pomalu, tím dosáhnete toho, že bude krásně čirý.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 955 kJ / 1 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,43 g |
Tuky | 21,44 g |
Vláknina | 5,63 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 10,01 g |
Sacharidy | 137,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrnce nalijeme asi 1,5 litru studené vody a přidáme omyté maso. Do hrnce zároveň přidáme sítko s pepřem a novým kořením a dále špetku soli. V hrnci velmi pomalu vaříme asi 3 hodiny, dokud není maso měkké a nejde lehce od kosti. Během vaření odebíráme pěnu.
Krok 2: Jakmile je maso téměř hotové, nalijeme do jiného hrnce asi 500 ml vody a dáme vařit mraženou zeleninu se špetkou libečku. Vaříme 15 minut.
Krok 3: Vyndáme maso z hrnce. Po vychladnutí obereme z kostí a dáme zatím stranou. Vývar z masa přelijeme přes cedník/sítko do uvařené zeleniny a opět přivedeme k varu.
Krok 4: Připravíme těsto na obláčky smícháním všech ingrediencí. Vidličkou rozšleháme do hladkého, ne příliš tekutého těsta (konzistence asi jako puding).
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Přes sítko na halušky nalijeme do hrnce a vytvoříme tak knedlíčky ve tvaru obláčku. Vaříme minutu až dvě a poté vypínáme. Nakonec vložíme obrané maso do hotové polévky a servírujeme.
Zveřejněno 4. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Moje poznámka
Hovězí vývar s obláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkYPE
Nejnovější recepty
Báječná koka roláda
Přidáno před 7 minutami
Květák, lilek a cizrna na způsob indické tikka masala
Přidáno před 2 hodinami
Rychlá zeleninová polévka à la boršč
Přidáno před 16 hodinami
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 22 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno 6. 11. 2024 11:23
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno 6. 11. 2024 11:07
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Radek Kašpárek vzpomíná, jak narazil s moravským zelím: S babiččiným receptem mě poslali do háje, říká
Svatomartinské akce v Praze a okolí: Kde ochutnáte vypečenou husu, kde zažijete šlapání zelí a kam vyrazit za mladými víny
Náš život s celiakií: Bezlepkové svatomartinské rohlíčky pro Áňu z těsta, které nemusí dlouho kynout
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šumavský bramborák
baghira.cz před 57 minutami
Tvarůžková pomazánka (dle Kluků v akci)
sofia_loren před 2 hodinami
Argentinská křídla
panXXX před 3 hodinami
Kuřecí čína
lunav1 před 4 hodinami
Střecha ze sušenek BeBe
Xion14 před 14 hodinami
Cuketové brownies
Xion14 před 14 hodinami
Drobenka na koláč
Barunka1 před 15 hodinami
Knedlík s vajíčkem
Orisek před 15 hodinami
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 16 hodinami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 17 hodinami
Suroviny:
maso hovězí na polévku,
sůl,
pepř,
koření nové koření,
směs zeleninová mražená,
libeček,
voda,
mouka polohrubá,
sůl,
vejce,
mléko
Komentáře (2)