Bůčková konzerva s uzenou příchutí

Milan P. Kuchař: Milan P.

Doba přípravy: Asi 5 hodin , počítáno s vařením asi 10 Vepřové maso 21 názorů

Suroviny

asi 1,5 kg vepřového bůčku neuzeného
asi 1,5 kg bůčku uzeného
sůl
vepřové kůže - asi 200 g
voda
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Především maso umyjeme a zbavíme kůží. Masa dáme dohromady a umeleme je na největší šajbě (můžeme i jemně nakrájet). Meleme střídavě, 1 kus uzeného -1 kus neuzeného. Usnadní nám to míchání. Tato masa míchám z důvodu, že uzené bývá až moc aromatické. Ale záleží na chuti. Lze udělat třeba jen z uzeného!

  2. Uvaříme kůže, uzené i neuzené spolu (asi v 1/2 l vody). Když jsou měkké, rozmixujeme je ještě teplé, vlijeme do mletého masa a důkladně zamícháme. Takto je míchání snadnější.

  3. Maso po důkladném promíchání vložíme do sklenic . Ne úplně plné, doplníme asi polévkovou lžíci vody. Sůl dávám do malých sklenic asi půl rovné kávové lžičky a do velkých sklenic asi rovnou kávovou lžičku. Pozor, záleží na tom, jak je slaný uzený bůček.

  4. Sklenice uzavřeme a dáme vařit tak, že jsou víčka pod vodou. První den vařím 1,5 hodiny velmi slabým varem, druhý den stačí jen 1 hodina varu.

Poznámka

Myslím si, že se to všem povede a že všem bude chutnat.

Nenašel jsem žádný podobný recept, tak jsem vyrobil vlastní . S okurčičkou a čerstvým chlebem to nemá chybu. Víte, kůže

mi v konzervách vytvořily velice dobré a chutné pojivo-rosol. Podobně jako v tlačence. Každý může experimentovat, jen pozor na sůl.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 153 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bůčková konzerva s uzenou příchutí

  • jirik50 jirik50

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    Myslel jsem , že už sem psát nebudu .Vážení , zdravím Vás. Děkuji , ale co mi to děláte?Za pár dní o 100% vyšší návštěva tohoto receptu. Vždyť zase to takový zázrak není !!! A navíc se cítím dlužníkem . A to je to horší. myslel jsem , že jsem udělal dobře , že jsem končil, ale nyní nevím !!! Každopádně všem návštěvníkům receptu velice děkuji a uvidíme(nic neslibuji). Zdraví Vás všechny Milan P.

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    Zdravím. Jde spíše o zklamání. Asi jsem vše viděl moc růžové.Vše nedude nikdy 100%. A nikdy se všem člověk nezavděčí Zdraví. Milan P.

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Milan P.: Som z toho mimo...niekto tu bol na teba sprostý??? Si naozaj tak veľmi znechutený?

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    cathleen: Děkuji za podporu. Možná , že časem něco dodám. Milan P.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Milan P.: :-O to mě mrzí! Podobné recepty mám ráda...

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    Vážení.Zdravím Vás a chci jen malé oznámení pro všechny, kdo můj recept , nebo návod sledovali.I když jsem měl představy jiné a receptů na malou KUCHAŘKU , končím. Víte , když si z Vás někdo dělá celou dobu legraci (nemyslím toprecepty.cz) a nakonec, když si začnete dělat legraci Vy, tak je vše špatně. Je vám řečeno, že jste paranoidní a abyste si své repty nastrkal už nevím kam.To Vás raní. Děkuji velice za podporu a přízeň.Dříve jsem měl svatý klid, tak proč pokračovat. Nevím, kolik úmyslu bylo mě odradit, ale povedlo se.
    Zdraví Vás Milan P.

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    cecilka: Zdravím Vás. Víte jakou jste mi udělala radost? Velikou!!!Připravuji další bůčkovou konzezvičku a myslím si že stejně dobrou , ne li lepší.To posoudíte sami.Nemám vše ještě zdokumentované . Velice děkuji za informaci .
    Zdraví Vás Milan P.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Milan P.: prepáčte, že som Vám neodpovedala hneď, ale mala som pokazený monitor na PC a z tabletu mi to nešlo. "Konzerva" je super, teda, až na to odkožovanie kolena:-D, a keď sa dá, skúste, prosím, poslať aj ďalšie návody, Vďaka
    a ešte raz, <3<3<3:yes::yes::yes: a :-K

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    cecilka: Zdravím Vás paní Cecilka. Prosím promiňte můj dotaz. Psala jste, že jste před poslední sterilizací komzerv. Jak to dopadlo ??? Prosím Vás nemusíte mi odpovídat, jen mě to zajíma.Mám připravený další , myslím si, že dobrý recept.
    Milan P.

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    Milo1: Určitě máte pravdu a víte co jíte. Nic složitého. Jen pozor na sůl. Mícháte slane s neslaným. Někdy méně znamená více.Přisolit se dá vždy a jednoduše, ale horší je přesolené. V další várce se dá vždy vše upravit .Přeji úspěch.
    Milan P.

    Odpovědět

  • Milo1 Milo1

    Jistě vyzkouším... Určitě to bude chutnější a levnější, než ty konzervy v obchodech... Vzpomínám na to, když je dělávala moje maminka. Konzervy byly lahůdkové... Už se těším, až je ochutnám... :yes: :-)

    Odpovědět

  • Milan P. Milan P.(autor receptu)

    cecilka: Zdravím Vás paní Cecilka.Pokud jste odsraňovala kůži z kolena, tak se Vám nedivím , je to záběr.Ale pokud tam zůstane trocha sádla, tak se nic neděje.Přišlo by do konzervy tak , jako tak.Nedělejte si s tím hlavu. Pokud se Vám líbí Váš výrobek na pohled ,bude určitě skvělý!!!!
    Podávat s chlebem a okurčičkou - tak to vynikne !!!Můžete i s čerstvou cibulkou a chlebem. Pokud jste ještě maso krájela,nebo mlela na velké kousky,nemohla jste nic zkazit.Příště se dá vše v y l a d i t. Určitě to bude dobré !!! Spolehněte se. Zdraví Vás Milan P.

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Milan P.: Pán Milan P. , vyskúšala som, ale musím vám povedať, odkožovať údené koleno je poriadna fuška. :-// Ale verím, že konečný výsledok bude <3<3<3, zatiaľ neviem, ešte to musím druhý raz sterilizovať. Inak, zatiaľ vďaka za skvelú domácu konzervu.

    Odpovědět

  • Milena Cejpova Milena Cejpova (neregistrovaný)

    To musí být dobré,po neděli to hned vyzkouším.

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bůčková pomazánka sterilizace presolene uzene maso recepty z bůčku neuzené uzeniny bučkovo uzená pomazánka domáci luncheon meat uzená bůčková pomazánka koleno konzerva jak sterilizovat konzervu buckova pomazanka uzená recept uzená bůčková pomazánka pomazánka ze syrového bucku recept na uzenou buckovou pomazanku masova konzerva z bůčku recept na neuzené uzeniny buckova konzerva domaci bůčková tlačenka uzena bůčková tlacenka bučková pomazánka konzerva bučková kozerva

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít