Kešu pěna s rybízovým přelivem
Lahodná jemná pěna z kešu ořechů a kokosové smetany zalitá rybízovým přelivem chutná opravdu skvěle. Příprava je velmi jednoduchá a dezert je osvěžující a lehký, takže ho oceníte i v teplých dnech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 391 kJ / 3 201 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,25 g |
Tuky | 252,00 g |
Vláknina | 15,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 105 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 138,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve necháme namočit kešu ořechy na ideálně 3-6 hodin. Ořechy krásně změknou a půjdou snadno rozmixovat. Poměr pro namočení by měl být 2 hrnečky ořechů na 1 hrneček vody. Následně ořechy s vodou rozmixujeme a přidáme kokosovou smetanu.
Krok 2: Připravíme rybízový přeliv. Očištěný rybíz vsypeme do kastrůlku a prohřejeme, poté přidáme kokosový cukr. Na zahuštění použijeme psyllium.
Krok 3: Dezert podáváme ozdobený lístkem máty.
Zveřejněno 8. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kešu pěna s rybízovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9JLp
Moje poznámka
Kešu pěna s rybízovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9JLp
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 minutami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 1 hodinou
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 4 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 5 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 13 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 55 minutami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 1 hodinou
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 1 hodinou
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 2 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 2 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 2 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 4 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 4 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
oříšky kešu,
smetana kokosová,
rybíz,
cukr kokosový,
psyllium,
máta
Komentáře (2)