Kešu pěna s rybízovým přelivem
Lahodná jemná pěna z kešu ořechů a kokosové smetany zalitá rybízovým přelivem chutná opravdu skvěle. Příprava je velmi jednoduchá a dezert je osvěžující a lehký, takže ho oceníte i v teplých dnech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 391 kJ / 3 201 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,25 g |
| Tuky | 252,00 g |
| Vláknina | 15,60 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 138,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve necháme namočit kešu ořechy na ideálně 3-6 hodin. Ořechy krásně změknou a půjdou snadno rozmixovat. Poměr pro namočení by měl být 2 hrnečky ořechů na 1 hrneček vody. Následně ořechy s vodou rozmixujeme a přidáme kokosovou smetanu.
Krok 2: Připravíme rybízový přeliv. Očištěný rybíz vsypeme do kastrůlku a prohřejeme, poté přidáme kokosový cukr. Na zahuštění použijeme psyllium.
Krok 3: Dezert podáváme ozdobený lístkem máty.
Zveřejněno 8. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kešu pěna s rybízovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9JLp
Moje poznámka
Kešu pěna s rybízovým přelivem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9JLp
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 18 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 54 minutami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 57 minutami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 1 hodinou
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 3 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 5 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 13 hodinami
Suroviny:
oříšky kešu,
smetana kokosová,
rybíz,
cukr kokosový,
psyllium,
máta
Komentáře (1)