Vinné klobásy ve slanině
Pokud stále hledáte skvělé pohoštění na silvestrovskou oslavu, vinné klobásky ve slanině jsou skvělou variantou. Příprava je velmi jednoduchá a pochutnáte si vy i vaše návštěva.
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Klobásu nakrájíme na přibližně 8 cm dlouhé kousky. Plátky slaniny překrojíme na půl, abychom měli dostatečné množství kousků.
Krok 2: Na každý kousek klobásy položíme lístek šalvěje a zabalíme do plátku slaniny. Pokládáme vedle sebe do pekáče.
Krok 3: Mírně podlijeme vodou a pečeme 30 minut. Klobásky vyjmeme, zatím dáme stranou a výpek slijeme do pánve.
Krok 4: Přidáme sójovou omáčku a med a několik minut zahříváme, až omáčka začne houstnout. Odstavíme, klobásky vložíme do pánve a v omáčce promícháme. Podáváme s pečivem.
Zveřejněno 21. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vinné klobásy ve slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpEMR
Moje poznámka
Vinné klobásy ve slanině
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpEMR
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 7 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 23 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 8 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 8 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 8 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 10 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 10 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 10 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 11 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 15 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 15 hodinami
Suroviny:
klobása vinná,
šalvěj čerstvá,
slanina anglická,
omáčka sojová,
med
Komentáře (2)